tisdag 30 september 2008

Så sant så!!

Inte undra på att man inte kan sova bra på natten....haha

lördag 27 september 2008

Kolsva & Vovve

I dag var det dans i Kolsva Folkets park....och jag hade bestämt mig för att inte åka dit. Har ju hunden Basse här i dag och i morgon och inte vill man åka någonstans då heller. Vi hade ju redan vart ute i Sundbyholm och hälsat på golden tjejerna Antonia och Miranda :-) två sötnosar som Basse först morrade åt när dom kom för nära bilen....haha.....bra vakthund. Men så fort han kom ur bilen blev han som en hundvalp och skuttade runt med tjejerna som oxå blev helt till sig i pälsen. Dom får vi nog se till att hälsa på nästa gång oxå ;-) Efter det blev det en promenix till travet för att studera när hästarna tränar.....och det var verkligen intressant tyckte vovven. Han undrade nog hur kusen kunde vara så dum att han släpar sin husse i en konstig vagn med två hjul....haha..... Så någon åktur till Kolsva kändes långt borta just då, men när vi vart hemma och vilat en stund så drog vi iaf dit. Ryggan packades med div tillbehör för att voffsingen skulle trivas på dansen.....och visst gjorde han det. För det fanns ju så många människor som gillar hundar och ville hälsa på honom......men tyvärr så var det inga tikar med förutom dom som bara hade två ben.....haha. Men vovven föredrar ju dom med fyra ben och svans...så klart :-)
Så nu är vi hemma och väldigt trötta efter en intensiv dag ute på vift :-) Ska bli spännande och se vad vi orkar hitta på i morrn för någe skoj.....eller om det blir ryggläge hela dagen :-)


Trött vovve efter en intensiv dag

måndag 22 september 2008

Nu igen!!

Då har det hänt igen......dom förbannade tvestjärtarna verkar inte vilja lämna mig ifred, som jag skrivit vid ett tidigare inlägg. Men den här gången tog dom väl iaf priset för jordens mest korkade djur. Den här gången skulle jag iaf ta fram lite bröd ur frysen, och vad ligger inte där på botten....jo givetvis en tvestjärt. Den verkade vara liiiite stel, för den rörde sig inte särskillt mycket....haha. Ja jösses, är den helt korkad som kröp in där....ja här kan jag gömma mig så jag inte blir ihjälslagen....hmm. Eller vaknar den till liv om jag tar fram den och tinar upp den stackarn på elementet. Eller kan man äta den...som typ snax? Lite dippsås kanske skulle göra susen på det lite stela djuret. Och man kan ju gnaga i sig gräshoppor och andra kryp, så varför inte. Nån som känner för lite fredagsmys hos mig....hehe...med lite gott snax direkt från frösaboxen....hehe.


lördag 20 september 2008

Dand, dans,dans!!

Så nu äntligen lite skvaller om den gångna helgen i huvudstaden:-) Anlände efter lunch på fredagen och checkade in i världens minsta rum....haha, hade man ställt två våningssängar i bredd så hade det vart fullt i det rummet :-D. Men vad spelad det för roll när man ändå bara behöver någon stans att göra av sina saker och kanske sova några timmar. Sen när alla hade kommit fram så bar det av till Gamla Stan för lite sen lunch innan dansen satte igång på allvar. Ja för mig var det ju bara nöjesdansa som gällde, men för dom andra stackarna var det bara att jalla jalla iväg och fixa till hår och kläder. En riktig uppstyling med andra ord :-) Och fina blev dom allt....och med 3 liter spray i håret så kan ju den värsta orkanen dra förbi utan att det märks. Fast det behövs nog i dansens virvlar. Tur man inte var med själv och höll på som en galning och letade kläder till alla danser....och fixa hår mm mm. Ja jösses vilket ståhej för lite dans. Men som sagt domarna ser ju sånt så lika bra att vara så perfekt det bara går. Tyvärr så känns det som om småtjejerna som knappt hunnit bli tonnåringar sminkas upp mer än vad som passar dom. Varför kan man ju undra....känns som om det inte skulle spela så stor roll för det är ju dansa man ska och inte visa upp sitt yttre. Men men alla tycker ju olika och någon tycker säkert att det är fint med allt smink även på småtjejerna.
Även om helgen nu var superkul och full med det stora intresset linedance så är det ju alltid skönt att komma hem till sin egen säng... :-)....och sovmorgonen på måndagen :-) För att sen bli superförkyld och få stanna hemma i sängen ända till torsdag :-(.....då var det minsann inte så kul att ligga i sin egen säng, hur skön den nu än är.



Frida och Marie i lilla rummet



Marie och Eva uppstylade och fina i sina danskläder




Frida redo att visa upp sin egen dans i koreografin



Martina övar lite på sin vals

torsdag 11 september 2008

Resa

Hade ett tag tankarna på att resa och hälsa på släkten i norr :-)...för nu var det ju ett tag sen jag var där. Så vart börjar man....jo med att titta på olika alternativ att komma dit med. Först bil: men ska man åka på vintern är det ju inte så kul om det blir snöstorm....och heller inte att köra den resan själv. Visst det kan ju bli bra väglag, men som sagt det kan ju oxå bli rena skiten. Sen flyg: och det är ju egentligen det bästa alternativet att resa med(tar ju bara en timme), förutom att det blir billöst på platsen....eller bilar finns det ju, men inte samma sak som att ha sin egen med. Priset på flyg kan ju oxå skrämma lite...men det skulle iaf bli billigare eller kanske samma pris som för bil, fast då får jag ju inte med mig så mycket bagage....hmm. Sista alternativet är tåg: och det har ju funkat förr.....hahaha...nu börjar problemet. Ja jösses säger jag bara. Ringde SJ och kollade lite priser och restider, och här blev det allt snurrigt. Den som lyckas boka biljett hos det bolaget borde ju få nobelpriset i uthållighet....haha. Först så skulle man ringa 90 dagar innan avresan för att få det billigaste priset som då skulle vara runt 200:-....kanonbra.....Men hur blir det på hemresan då. Jo då får jag givetvis ringa 90 dagar innan den dvs om ca 20 dagar från nu. Men tänkte genit jag att då ringer jag ju givetvis då och bokar både dit och hem för 400 spänn....haha...men nej inte går det för sig, för då kanske inte ditbiljetten finns kvar till det priset. Herregud!! Då frågade jag vad det ordinarie priset skulle vara för att vara säker på att få plats på tåget och även komma hem....jo 1100:- enkel!!! Herregud det är ju lika mycket eller tom dyrare än flyget. Och vart gör man av den stora tunga väskan på tåget....jo på den lilla bagagehyllan. Nej det får nog bli flyg upp till det kära norrland nästa gång jag åker :)

söndag 7 september 2008

Snart...........

......är det dax för årets stora händelse, Swedish Open i Linedance. Äntligen får man glida in på dansgolvet i München Bryggeriet i Stockholm.....eller glida in...haha så bra är man ju inte på det här med att dansa. Nä man kommer nog snarare att trampa runt som om man bara dansat i nästan 5 år!! För så länge har man nog hållit på nu med linedance, och kommer så väl ihåg när man i Gillberga skolas gympasal tog dom första stapplande stegen. Herregud vad impad man var av ledaren som var såååå duktig...och inte fattade man heller hur i jösse namn man skulle kunna lära sig dom svåra stegen. Ojojoj vad man kämpade på....men nu så lär man ju sig betydligt svårare danser och fattar inte hur man kunde ha så svårt med dom första :-) Första dansen utanför gympasalen stod man mest i ett hörn och kom inte ihåg vad man lärt sig, när man blev tillfrågad om vad man ville dansa. Andra danstillfället dansade vi 2 danser hela kvällen.....haha.....men vad gjorde väl det för kul hade vi iaf :-) Och nu spelar det ingen roll om man står själv på golvet och kör sitt eget race.....för alltid är det nån som hänger på :-) Ja så är det i linedancens lilla värld. Alltid finns det någon som vill dansa med en. Så på Fredag drar vi iväg på årets stora händelse......och tur det är semester på måndag så man får vila ut lite :-p

fredag 5 september 2008

Städa, städa, städa....

Varför i hela fridens namn ska det vara så tråkigt att städa? Herregud....hur svårt är det egentligen att dra runt på dammsugaren den lilla stund det tar att gå runt min lilla lägenhet. Fattar heller inte vart allt damm kommer ifrån, för inte är jag så hårig att det flyger omkring mig....haha. Och nu när jag inte har nån lurvig katt heller som fäller...hmm. Men hinner ju inte ens ställa in dammsugaren förrän det har grott ihop igen... :s Aja, det blir ju fint när det är klart så den lilla stund det tar kan jag nog stå ut iaf :p. Tvättstugan däremot, den fixar jag med glädje....och stryka är ju bara så kul att göra. Ja jag vet att jag inte är normal på en fläck....men dom sysslorna gör jag så gärna. Diska är ju nåt som oxå är helt ok, med tanke på att det bara är till att fylla på diskmedel och trycka på en knapp på maskinen :-D....men städa....ja, undrar om man någonsin kommer att tycka om det....låt mig tänka lite.....så klar...och svaret blir nog nej den här gången oxå:-D

tisdag 2 september 2008

Semester

Då har den lilla minisemestern tagit slut....och fort gick det allt. På Måndagen avnjöt jag en lunch med toppen vännen Marie och sen blev det en shoppingrunda på stan innan resan till Stockholm. Som blev hur bra som helst...en riktig toppenkväll med andra ord. Ett helt gäng skulle åka, men i slutänden blev vi bara 2. Men vad gör väl det, vi hade ju kul och dansade för dom andra oxå :-) Vädret var ju oxå bra och dansbanan var full med dansglada människor den här kvällen. Det var sista dansen ute för säsongen och nu får man hålla tummarna för att dom kör nästa sommar oxå. För Hågelby är ett riktigt fint ställe att åka till. Kan verkligen rekommendera det :-) Synd bara att tiden går så fort när man har kul, men när vi skulle åka hem så satt grodprinsen själv och väntade på parkeringen:-) Tänkte först falla ner på knä och ge den en blöt puss för att se om det verkligen fungerade det där som sägs om grodor och prinsar. Men nä....med min vanliga otur så skulle nog bara grodan förvandlas till nåt hemskt som en spindel...haha. Så grodan förpassades in i några buskar ist för att riskera att bli platt under nån bil. Så i morrn är det tillbaka i vardan utan vare sig dans eller grodprinsar :-)

Frida (nr 2) dansar loss