onsdag 26 november 2008

Komplimang

I morse var jag lite trött, så snooz:en på klockan gjorde att jag blev lite sen och fick skynda på lite. Det blev till att snabbt som 17 hoppa in i duschen för att få lite ordning på håret, som brukar se ut som om jag försökt flytta sänggaveln på natten =D...och man vill ju inte skrämma ihjäl sina arbetskompisar, så lika bra att försöka göra nåt åt barret =D. Men i morse blev det ingen sned lugg som behövdes plattas ut (hann liksom inte med det), utan det fick bli lite gele bara. Aja man ska ju inte på Nobellmiddag eller till nån skönhets tävling, så vad gör väl det om man inte är perfekt i håret. Fast med det här ostyriga barret så lär man väl aldrig se riktigt perfekt ut iaf =D...haha. Senare på dan kom en gammal jobbarkompis in och hälsade på oss, och sånt är ju alltid kul. För har man slutat på jobbet så brukar man ju sällan ses så ofta. Han gick iaf fram till mig och kramade om mig.....och sa.....att.....va fin du är i håret!!...Fin!!.....där kom beviset på att man inte behöver styla till sig för att folk ska ge en fin komplimang. Man duger som man är =)

Aj som 17

I måndags var jag äntligen och gympade för första gången på länge. Pust va jobbig när man inte rört sig på så länge. Men lika bra att komma igång nån gång, för annars lär man väl bli sittande i den bekväma soffan alldeles för länge. Dan efter var det oxå gympa, men hade jag gått på den så hade det säkert blivit soffan för att vila bort träningsvärken =) så bestämde mig för att gå en promenad ist. Målet den här gången var en av våra lokala tidningar som skulle få förmånen att få mig som prenumerant i några månader. På väg hem började det göra ont på hälen.....skit oxå, skavsår när jag inte hade med bilen. Men men bara till att traska hem och hålla tummarna för att det inte är så allvarligt, för jag har ju gått i dom här stövlarna så många gånger förr utan att det har gjort ont. Kom efter mycket om och men hem för att äntligen få ta av skorna och titta på bedrövelsen. Huvaligen.....strumpan hade glidit ner och lagt sig dubbel, och gjort en blodfläck som var stor som en enkrona :s Det var nog straffet för att jag inte tog på mig bekväma sportstrumpor...hmm. Så i kväll blir det soffan för att vila skavsåret.....suck, det var ju gympa i kväll oxå....men hur skönt är det att skutta omkring med ett stort sår på hälen, inte så kul =(....aja det läker väl ihop så smångingom, för det brukar ju normalt göra det =)

måndag 24 november 2008

Tävling

På måndagar i våran lokala radio, (P4 Sörmland) har dom en tävling som heter påsen. För att förklara på ett enkelt sätt, så har programledaren en påse (fejkad) som han lägger ner en sak i, och sen ger han en ledtråd så man kan börja gissa vad som är däri. Man får tre chanser på sig att antingen ställa frågor som ska kunna besvaras med ja eller nej, eller gissa vad det är. I dag ringde många och försökte svara på vad som är tekniskt, varmt och vått.....kan säga att det var väldigt många gissningar....som alla var fel. Men det är väldigt kul att höra hur folk klurar på vad som är i den rackarns påsen...hihi. Allt kan dom komma på. Lyssnare: kan man ha det i badrummet? Programledaren: Nej det kan man inte.....Lyssnaren: kan man ha den i poolen? Programledaren: Nej det kan man inte....Lyssnaren: ok då måste det ju helt klart vara en badtermometer!!! Programledaren: Nej det är ju tyvärr inte det....men det var väldigt bra gissat...haha.
Nej det där var kanske att övedriva, men det är ibland väldigt konstiga gissningar som kommer fram =) och jag kan intyga att det är supersvårt att komma på vad det kan vara, och ännu svårare att komma fram på telefon om man nu skulle vilja gissa. Fast i dag kom jag på svaret ganska snart, men tänkte att det går ju ändå inte att komma fram och nån annan kan säkert svaret redan. Tiden gick och folk gissade på en det ena än det andra, och då fick jag för mig att lyfta luren och testa min lycka, och kan man tänka jag kom fram :s...huvaligen, fast har man gett sig in i leken så är det ju bara att babbla på i direktsändning. Blev sista samtalet och la fram svaret som var helt rätt.....hurra!! Det trodde jag väl aldrig, jag som aldrig vinner nåt =) Men nu så kammade jag hem vinsten.....som var??....jo en usb kopp värmare....haha....en sån som varje hushåll borde ha. Herrejösses vad dom kommer på nuförtiden. Men varför inte testa skapelsen....alltid kan man ju värma nåt på den....typ kaffe eller the.....eller varför inte ställa dit en ravioliburk...haha. Då slipper man ju iaf disken efteråt...haha. Nej nu vet jag vad som ska värmas. Glöggen givetvis!! nu så här i juletider.


lördag 22 november 2008

Teknikfreak

Har några få saker på min önskelista som jag verkligen skulle vilja ha. Inga stora ting, men ack så dyra.....suck.....så om nån därute har dessa tre små önskningar i sin ägo, och känner att nej dom här sakerna kan jag vara utan......så var inte rädda att skicka dom till mig =)...jag kommer med glädje att bokstavligen skutta till bravlådan....hihi. En ny fin och FUNGERANDE dator




Nytt objektiv till kameran så jag kan ta fina bilder på mina vänner *fjäsk fjäsk*



Och sist men inte minst....en ny mobil så ni kan få höra min ljuva stämma oxå

fredag 21 november 2008

Shop online

För ett tag sen fick jag äntligen ändan ur och gick in på HM för att göra min beställning av jeansen jag så länge velat ha. Så loggar in och börjar fylla i vad jag ska ha, dvs ett par jeans och en top,men då började jag fundera på om det fans nåt mer i reahörnan som skulle kunna falla kräsna mig i smaken. Så fortsätter att botanisera bland kläderna, för att efter ca en kvart tröttna och fortsätter till kassan. Vad händer då? Jo jag blir helt plötsligt utloggad!! Fan va sur jag blev....utloggad för att jag inte har klickat något den senaste timmen!!....när jag typ vart inne på sidan i en kvart!! Hur det hänger ihop kommer jag nog aldrig att förstå riktigt. Aja, hur svårt kan det vara egentligen. Jag loggar helt enkelt in en gång till, för att få beslkedet att jag redan är utloggad!!....herrejösses säger jag bara. Men skam den som ger sig, jag gör väl ett tredje försök, och bingo det funkar....hurra. Så snabb att kryssa i jeansen, för att få veta att dom är SLUT!!...arghhh....nej.....@#%@ (ist för svordommar) Nu börjar jag surna till på allvar, för hur kan detta vara möjligt. Greppar teleluren och ringer upp Hm som svarar vänligt att nej jeansen är slut och nej jag vet inte hur detta är möjligt, men du kan ju få en storlek större. Hmm vad har jag att förlora, för har jag en enorm tur så passar dom ju. Så varför inte testa. Sagt och gjort jag beställer dom och en supersnygg top....och väntar...och väntar....och väntar på att avin ska dyka ner i brevlådan så jag äntligen får prova kläderna. Så i dag kom äntligen paketet, och jag hämtar ut det. Sen bär det iväg till affären för att handla lite mat och kanske nåt godis till helgen. Hmm, står där och väljer mellan choklad och chips....men inser att chipsen kommer att räcka längre, och passar inte jeansen så kan jag ju vräka i mig chipsen och hoppas på en viktökning så jag inte tappar dom....eller så kanske jag blir så ledsen över att dom är för stora att jag helt enkelt måste tröstäta lite =D...haha...vilken ångest över så lite. Kommer sen hem och sliter upp paketet, för att sen slita av mig kläderna och hoppa i brallorna.....och se på fan....dom passar!! Jag kan ha dom....hurra!! Dom sitter perfekt över min "snygga" häck...haha...så perfekt, och toppen oxå. Herregud jag får nog ta mig ut och köpa en lott i kväll =) Nu hänger skönheterna på tork på elementet för att i morgon få dölja min lilla rumpa och tillhörande ben.

onsdag 19 november 2008

Äntligen.....

.....har det kommit lite snö till jorden=) Inte mycket och det är säkert borta i morrn, men gud va mysigt det var när det snöade ymnigt på eftermiddagen. Gick oxå en liten promenad mitt i värsta snöfallet efter jobbet för att få lite motion och bota ryggvärken som finns kvar som ett värsta plåster. När jag kom hem och tittade ut genom fönstret så får jag se en gigantisk snögubbe på grannarnas tomt =) vad dom ungarna hade slitit med den, för resten av tomten var grön och fin =)....kunde bara inte låta bli att fota deras skapelse.

lördag 15 november 2008

Har inte vart här på ett tag nu på grund av att jag inte kunnat sitta ner ordentlig. Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, så gjorde jag ju illa ryggen när jag på egen hand skulle byta däck på bilen....och i måndags var jag äntligen hos min kiropraktor Robert, för att sen sjukskriva mig och sen gå raka vägen hem till soffan. Det enda som funkade var att gå promenader eller att ligga i soffan....så det är väl såna saker jag ängnat några veckor åt. Inte ens att dansa fungerade riktigt.....utan det blev mest att hålla sig still....men gud så svårt då, för man är ju van att vara i farten menst hela tiden med gympa och dans. Men ibl måste man helt enkelt hålla sig på mattan och inte göra så mycket. Fast håll med om att det är svårt att vara hemma från jobbet och inte vara sjuk. På onsdagen gav jag upp och traskade inväg till jobbet igen, men tog ut komp några timmar på eftermiddagarna för att traska runt på långa promenader, som är det enda som verkar hjälpa nu. Gud va gnällig och negativ jag verkar vara nu då....men nån gång måste man få tycka lite synd om sig själv oxå. Men för att vara lite positiv så känns det mycket bättre nu när jag sitter hemma i Eva och Theos vardagsrum med Theos fina dator i knät.....hehe....undrar om jag kan smyga ut den i kväll utan att han märker nåt *ler* Kom hit på em för att gå en fotorunda i det blåsiga men soliga vädret. Och det blev några spännande föremål att fota, tyvärr så har jag inte så bra objektiv att det gick att fota vildsvinet som sprang i skogskanten i full fart för att komma undan jägarna som härjar här runt om i skogarna. Det svinet var faktiskt det första i vilt tillstånd jag sett =).....så nu får jag spara varenda krona till ett bättre objektiv. Ska kolla vad som finns i morrn när jag åker till Stockholm på fotomässan. Kanske får man lite tips på hur man kan förbättra sin dåliga nybörjarfotografering.....haha. Nej nu ska jag väl lägga ifrån mig den här trevliga bärbara datorn och vara lite social mot värdfolket.

onsdag 5 november 2008

Spöken :s

Det har hänt flera gånger att video/ dvd:n i sovrummet levt sitt egna lilla liv därinne :s Helt plötsligt har den fått för sig att den minsan ska starta upp och slänga ut bandet....huvaligen...inte kul sent på kvällen när man i godanro sitter i soffan i andra rummet och tittar på tv. Man tassar ut för att se om det verkligen inte är någon där som startat upp det lilla skrället...men nä, varenda gång tomt. Samma sak hände när jag var lägenhetsvakt åt mina förra grannar. Dom hade åkt på semester och bad mig vattna blommorna och lägga in posten, och dom första dagarna var det lugnt som i graven därinne. Sen en kväll när jag kom hem och skulle lägga in posten så hör jag att deras tv är igång.....vad gör man då?....går in lite kaxigt och viftar med den ihoprullade tidningen åt den som sitter där, väser fram ett tyst liiiitet vill du vara så snäll och lämna lägeheten.....nä knappast....haha. Nej jag började med att ropa hallå, men inget svar. Då blir man ju lite fundersam på vad som försigår därinne. För det fanns ju ingen där, men tv:n stod som sagt på :s Skumt värre. När grannarna kom hem så berättade jag det här för dom och dom bara ruskade på skallen och såg lika fundesamma ut som jag....tills hon en dag kom och berättade för mig att när hon kom hem så stod tv:n på därinne. Moahahaha......Strax därefter så hörde jag på radion om några som vart med om samma sak och då blev förklaringen att fjärrkontroller kan skicka signaler genom väggen, så det troliga är att jag startat deras boxer som i sin tur startade tv:n.....Och hur var det med min egen video / dvd som oxå går igång hur som helst? Jo härom kvällen så tryckte jag på mata ut knappen på min andra dvd, och samtidigt hoppar kasetten ur den som är i sovrummet. Då gick det upp ett ljus i min lilla skalle, så jag var tvungen att prova kontrollen därinne oxå.....och se på f-n, den funkade fast det inte ens är samma märke på apparaterna :D Så vad ska man köpa dyra multikontroller fär när alla apparater verkar funka med dom man har. Samma innehåll i apparaterna, bara olika skal...och väldigt olika pris!

tisdag 4 november 2008

Bilder

Håller på att lära mig lite om hur man kan göra om bilder så dom blir mer spännande än originalet.....så jag har fått en länk till en superbra hemsida av Eva.Så nu är det riktigt kul att sitta och titta hur dom gör för att skapa dom mest fantastiska bilderna. Ja mina försök kanske inte blir fullt lika bra, men jag är iaf en bit på väg och man kan ju inte lära sig allt på en gång. Så nu får jag ta med kameran och traska ut i stan och ta lite fler bilder så det finns att exprimentera med :)

Originalet


Lite redigerad






måndag 3 november 2008

söndag 2 november 2008

På rygg!

En liten uppdatering!
Jag kom upp ur sängen i morse, men det tog lång tid. Herregud va stel man blir av att ligga still, usch och fy. Och sen att vända sig på natten, det kräver ju en hel tunna voltaren innan man ens vågar sig på ett försök till något sådant. Suck. Gud va negativ jag är nu....men inte lätt att vara nåt annat när det skär som knivar i den stackars ryggen. Men inte kan man ligga kvar i sängen hela dan bara för en sån sak, utan det är bara att ta sig upp och gå en promenad för att se om man verkligen fungerar =) Och det var ju inte lätt heller, men ut kom jag fastän bara en liten promenix runt kvarteret. Herregud att det ska vara så svårt att vara envis =)....aja satt mig i bilen ist för att ta en sväng till affären....och hur gick det då? Jo när jag väl kommit in i bilen så funkade det ganska bra, men sen skulle jag ju ur igen...haha....tur man har humor, för där på parkeringen struttar det runt 80 åriga tanter i tuffa gympaskor piggare än jag....haha. Ja jösses. Fast ska jag nämna nåt positivt i denna bedrövelse så är det väl att nu när vinterdäcken är på så går det ju så lätt att styra bilen. Äntligen känns det som om jag har servo......så nu slipper jag slita ihjäl mig varje gång bilskrället ska rattas in på en parkering =)....Visst det kanske bullrar lite mer, men sånt glömmer man lätt när man fått en lättstyrd bil igen =)

lördag 1 november 2008

Mycket..........

..........har hänt sen sist. I torsdags åkte jag med Frida till stockholm för en riktig egodag. Vi kom dit vid tolvsnåret och gick dom få metrarna till Mc Donalds för en lunch, för att sen släpa våra tunga väskor runt på stan tills det var dax för oss att inta fotostudion. Anledningen till att vi for till huvudstaden var att vi skulle bli fotade =)....ja inte för någe speciellt utan bara för att det skulle vara kul att få göra det och få lite fina bilder. Så när vi kom dit var det bara att byta om och sen gå till sminket för att få en fin makeup. Sen in till fotografen och få stå framför kameran. Kul men svårt....för vad gör man framför en kamera egentligen. Herregud det är ju skitsvårt att stå där och se bra ut...ja menar blir man fotad av någon kompis på kanske en fest så funkar det ju att vara framför kamerna. Men nu skulle det ju bli bra foton oxå. Men så duktig som fotagrafen var så kändes det ganska snart helt ok att stå där. Så nu har man väldigt många fina bilder på sig själv ( ego som man är ). Kan säga att det här var värt varenda krona, att för en dag få känna sig riktigt fin och stå där! =) Min egodag!
Så på lördagen ( i dag )var det dax för lilla Peggan att få på sina vinterdäck.....och eftersom jag inte har nåt garage så får jag snällt anpassa mig efter vädret när jag ska byta. Är ju liksom inte så kul att stå där ute i regn och snålblåst, men i dag var det riktigt fint....så bara att passa på. Det gick riktigt bra i några minuter tills jag fått bort första däcket......då small det till i ryggen och nu sitter jag här och kan knappt röra mig. Fy fan. Skulle behöva en tunna alvedon och morfin intravenöst nu.....ajajaj. Testade att gå en promenad, och så länge jag gick så var det ganska bra....men givetvis var det halt och jag halkade, så nu känns det än värre. Suck. Hade oxå planer på att åka en sväng ut till Sundbyholms travet och titta lite på kusarna och deras kuskar, men kom bara till mammas soffa för att få se det hela på tv. Ska verkligen bli spännande å se om jag kommer ur sängen i morrn.
Aja, det är bara att gilla läget och ringa kiropraktorn på måndag för att få bli knådad igen.
Och travet då!...hur gick det med den saken? Jo jag fick ju 7 rätt......och hela 149:- i plånboken...haha....en riktig storvinst, men med tanke på att jag spelade för 50:- så vart det ju iaf vinst =).....och kommer jag ur sängeni morrn så får jag väl ta en promenad och hämta ut storkovan =)