onsdag 25 februari 2009

Brand

I morse fick man verkligen en smärre chock. Stadshotellet står i ljusan låga...huvaligen. Dom skulle tydligen ha nåt evenemang i helgen eftersom dom nu hade fått ordning efter förra katastrofen.....vattenskadan. Så nu käns det ju verkligen som om den här branden var anlagd, och det har ju redan lagts ut bilder på en misstänkt man. Känns inte kul om dom nu ska börja elda upp krogarna här is tan oxå.
Nåt lite roligare som hände i dag var att jag äntligen kunde investera i en blixt till kameran :). Hoppas nu bara att den fungerar bra och att jag orkar hålla kameran still, för den var ganska tung :s men med lite mer träning med hantlarna så ska man väl klara av det oxå...haha. Gjorde oxå en annan mindre rolig investering....suck. Dammsugaren har gett upp hoppet om att vilja fungera normalt så i dag passade jag på att införskaffa en ny. Nåt som man bara tror man ska behöva köpa en gång i livet, så sällan som man använder den....haha. Men lagen om all jävlighet gör att även såna saker går sönder. En av världens mest trista investeringar.

måndag 23 februari 2009

Redigering

I går tog jag en enkel bild på svanen i våtmarken och satte klorna i. Visst, bilden var fin i original, men kände att den här kan jag säkert piffa till lite. Något som jag tycker om är att göra bilderna svartvita och sen ta fram vissa detaljer i färg för att få fram motivet ännu mer. Man kan verkligen få fina effekter när man gör så. Tänkte lägga upp båda bilderna här så ni får se skillnaden :) Jag har faktiskt svårt att välja ut någon favorit så båda får min röst:)




söndag 22 februari 2009

Ljus

Upptäckte häromdagen att en lampa hade gått sönder på min lilla bil. Så nu var det alltså bara att plocka fram instruktionsboken och titta efter om man kan byta lampan utan att behöva lyfta ur motorn....eller rättare sagt om man överhuvudtaget kan byta den själv. Och jo det skulle gå om man bara monterade bort röret till spolarvätskeburken. Lätt såg det oxå ut att vara....vrid röret till markeringen....jaha så enkelt. Men det lilla förbannade röret gick ju inte att vrida!! Både Janne som jag försökte att göra som det stod men det ville inte alls samarbeta med oss. Kände med fingrarna långt ner på röret att det satt ett snäppe som man skulle pilla upp!!....långt därnere med lite plats för händerna och ganska hårt. Bra konstruktion...NOT. Aja jag blev som vanligt förbannad och tog på mig handskarna, ner med handen och bort med det förbannade röret....i ren ilska. Pust. Ja men det var ju enkelt!!...haha. Lampan byttes och sen en snabbkoll att den funkade för att sen försöka få dit allt igen. Och då gick det minsan lätt. Men nu funderar jag på.....varför om dom nu ska ha ett sånt snäppe, inte sätter det i det nedre röret, så man lättare kan peta undan det med fingrarna, och sen bara klicka i det när man trycker dit röret igen. Men varför göra något enkelt när man kan göra det svårt. Och säkert finns det något enklare sätt att få bort skiten på, men vem har lust att tänka ut det när man står där och glor ner i det trånga utrymmet, utomhus i 10 grader kyla.


Min lilla Pegga

lördag 21 februari 2009

Potatisgris

Kom i dag åkande på kungsgatan ner mor stan, och inge märkvärdigt med det kanske. Men helt plötsligt som från ingenstans kommer en polisbil i hög fart upp bakom mig. Eftersom han inte har blåljusen på är min första tanke....shit, jag har kört för fort. Hjälp nu blir jag stoppad och får böta. Jaja jag får väl ta den smällen då om jag nu har gjort det brottet, så jag kör åt sidan så gott det går för att släppa fram polisen och vara beredd på att dom ska stoppa mig. Men döm om min förvåning när dom blåser om mig och sen fortsätter i samma höga hastighet. Hmm inga blåljus och sen kör så fort. Dom fortsätter genom korsninge och försvinner ner mot centrum.....i samma hastighet och utan blåljus. Aja dom har väl kanske lagen på sin sida och får köra utan lamporna även fast det är utryckning, men man skulle ju se det bättre om dom var påslagna, iallafall i korsningen där det ju är fler bilar än min lilla pegga.


Hade tyvärr ingen bild på någon polisbil, så det får bli den här ist. En bil som inte går så fort :)

Morgonpiggelin

Sitter här och väntar på att lunchen ska bli klar, eller värmas är väl mer rätt att säga. Var och handlade lite i morse och då kände jag mig så sugen på ravioli, så nu ligger kuddarna i en kastrull på spisen och gosar till sig. Vaknade lite tidigt som vanligt och den här gången tog jag med mig kameran utan att ens tänka när jag for i väg i morse :) För nu har jag ju liksom lärt mig at vädret kan skifta på bara några få minuter. Och i morse när det var ca 10grader kallt och strålande sol kändes det inte mer än rätt att släpa med kamerullan :) När jag stannade vid golfbanan så såg jag dom fina skidspåren dom har. Gud så sugen man blir att leta fram skidorna och packa ryggan med choklad och mackor för att sen bege sig ut i spåret. Fast undrar om man skulle kunna åka...haha...ja menar, det var ju på hedenhös tid nån gång man skidade runt i årby varv efter varv för att samla snöstjärnorna :) Och lite svårt att ha kameran runt halsen oxå, så nej jag använder fötterna ist och traskar fram. Eller cykla kanske....skulle verkligen vara ul att få cykla vasalopps sträckan nån gång....ja inte på en dag, utan tänkte mig att rasta över på nåt trevligt ställe efter vägen och då kanske kunna klara av sträckan på några dagar. Det tål att tänkas på :) Nu ska jag luncha lite med mig själv (alltid trevligt sällskap alltså) Lägger upp några hårt redigerade morgonbilder här oxå. Mumsi mumsi på er alla så hörs vi en annan gång när skrivandet faller på :)


Vinterväg i lite andra färger


Färg mot svartvitt

tisdag 17 februari 2009

Tv

I dag var det dax för Östnytt att inte verkstaden. För givetvis ska dom ju oxå ta del av nyheten att lilla Eka flyttar sin produktion till andra länder. Att bli filmad är ju inte hela världen, för man hoppas ju att dom bara tar med händerna som dom gjorde när Hjärnkontoret var hos oss. Men när dom sen frågade om jag kunde tänka mig att svara på några frågor så blev tveksamheten väldigt stor.....vad kan jag svara liksom?....och kan jag svara på frågorna, eller kommer jag att se ut som ett stort korkat utropstecken och svamla fram nåt helt annat än dom väntar sig. Framförde min oro på den fronten, men reportern försäkrade att jag skulle visst kunna svara, så ok då...ställde väl upp. Tänkte att fixade jag att prata med Sörmlands reportern så fixar jag väl det här oxå...eller?. En av frågorna blev ungefär....du får sluta nu...hur känns det? Den klassiska sportfrågan alltså....hur känns det?. Ja hur känns det egentligen att få lämna sitt jobb som man har haft så länge? Förjävligt, tråkigt, ledsamt, eller kanske helt enkelt en spark i röven att nu få ändan ur och göra nåt helt annat. Eller allt detta på en gång...ja så är det. Man vill ju vara kvar samtidigt som man har drömmar om något helt annat som man kanske borde ha gjort för väldigt länge sedan. Men nu är situationen som den är och man får se till att ta tag i problemet. Ja inte kommer det att bli lätt, men har man inte försökt så kan man heller inte sitta still och säga att nej det kommer inte att gå. Man är ju heller inte ensam om att vilja förverkliga sina drömmar nu när arbetslösheten är på topp, men jag ska bannimig kämpa så mycket jag kan. Och vad jag svarade på frågorna har jag ingen aning om, utan kan nu bara hoppas på att jag fick fram nåt vettigt iaf....usch vad jag ångrar att jag ställde upp på det. Men men gjort är gjort.
Programmet sänds för övrigt i kväll kl 19:15.

söndag 15 februari 2009

Ljus

I morse vaknade jag tidigt som vanligt...suck....så då bestämde jag mig för att åka iväg och handla innan alla andra hinner dit. Funderade lite hit och dit på ifall jag skulle släpa med kameran....men varför inte, det kan ju nämligen finnas något intressant på vägen. Så när jag kom fram till Eskilstuna Golfklubb ser jag hur fin golfbanan är i solljuset. Japp, bara att sladda in bilen på bussens hållplats och slita fram kameran för lite morgonfoto i det fina vädret. Det var ca 10 grader kallt och rimfrosten yrde från träden. Ricktigt vackert med andra ord. Det hade oxå bildats två regnbågar på var sida om solen, så höll tummarna för att jag skulle få med lite av det på bilderna. Tar mina bilder och åker sen vidare till affären för att få ihop lite matvaror till kommande arbetsvecka. Är ju ingen som älskar att handla så jag skyndar runt för att så fort som möjligt komma därifrån.....och när jag efter kanske 20min är klar och kommer ut på parkeringen, så har solen försvunnit och molnen har täckt hela Eskilstuna. Helt otroligt! Bara på den lilla tiden så var allt det vackra borta...jösses vilken tur att jag tog med kameran. Så i fortsättningen får den allt följa med på alla resor, korta som långa. För man vet ju inte när rätta ögonblicket dyker upp :)


lördag 14 februari 2009

Örebro

I dag åkte Mamma, Janne och jag en sväng till Örebro för att inhandla lite ramar till mina foton. Givetvis var dom slut i Västerås, men så bestämde vi oss för att gå en sväng i Örebro så vi gjorde helt enkelt två flugor på smällen..... =) Tog givetvis med mig kameran för att få lite fina vinterbilder nu när det äntligen blitt vinter igen. Det var lite mer snö på den sidan Sverige och granarna såg ut som riktiga Kalle Anka granar =)....så hade planer på att stanna till och föreviga dom, men hur enkelt är det att stanna på motorvägen....så det blev inga granar där. Väl inne på ikea tittade jag lite extra efter korgar till mina garderober som skulle inhandlas samtidigt, men då upplyste dom om att nej vi har inga kvar för dom ska snart utgå ur sortimentet :s....hjälp! Men jag behöver ju såna, och visste att det fanns i Västerås.....snurrigt värre här. Vore ju bra med ett enda varuhus med allt i lager...haha. Men efter att ha gått runt lite i stan och även satt i oss en god enkel lunch så fick jag förslaget att.....varför tar vi inte vägen över Västerås på hemvägen? Så sagt och gjort vi styrde bilen åt det hållet för att få tag på några korgar.....tur för där fanns inte så många kvar. Och granar då?...jojomensan jag fick några fina bilder på granarna =) för vi svängde in på en skogsväg och där!!....fullt med granar!!...haleluja...haha. Bäst liksom att fota medans vintern är kvar och snön ligger kvar på grenarna =)


Blomster

I torsdags fick jag en fin blomma av Arto som tack för att jag köpte några knivar till honom. Ställde den på vardagsrumsbordet och dagen efter så hade alla blommorna slagit ut och var så vackra att jag var tvungen att ta fram kameran. Inget märkvärdigt med det, men när jag sen tog upp bilderna i datorn så visade det sig att på en bild hade två kronblad bildat ett hjärta. Helt otroligt. Fattar inte hur jag kunde få med något sånt....men jag är väl en av dom två (eller vad säger du EvaH?) som ser hjärtan lite överallt. Lägger upp bilden här så att ni läsare oxå får se det :) Det var säkert någon mening med det nu när det är alla hjärtans dag och allt. Skickar därför en liten hälsning till er som läser här.....att.....hoppas ni får en riktigt fin Alla Hjärtans Dag!

Kram från mig till er!





fredag 13 februari 2009

Hektisk vecka

På nåt sätt fick media nys om att lilla Eka nu flyttar sin tillverkning utomlands och att nästan all personal sägs upp. Först ut var tidningen Folket, som dök upp strax innan fyra i måndags för att prata lite och ta några bilder. Eka är ju ett företag som funnits sen 1882 i Eskilstuna och nu när det inte går så bra så blir det ju stort i stan. Vi som jobbar har vart där mellan 20 och 41 år, så vi är ganska unika. Kändes lite svårt att inte se glad ut på bilden för på Eka är vi ju ett glatt gäng som trots nerdragningarna kan skoja med varandra. Så har det alltid vart. Visst är allt tragiskt för det är ju en epok som går i graven nu, ett rent handarbete som inte finns så mycket av nuförtiden. Jobbet med att tillverka alla dessa fällknivar sitter ju i våra fingrar, för det är ju inte någon maskin som spottar ut färdiga knivar utan vi i personalen som sitter och monterar den bit för bit. Men det är ju bättre att rädda det som räddas kan av företaget genom att som nu dra ner på personal och på produkter. En tråkig sak är dom som kommenterar tidningarnas articklar med att våra knivar hör ihop med våldet, men nu är ju inte Ekas knivar inblandade i så många våldsbrott. För det är ju bra mycket enklare och framförallt billigare att köpa en kniv i stormarknaden än att gå in i en jaktaffär. Eller ännu enklare att öppna en kökslåda och ta ut en förskärare....och sist men inte minst har vi ju verktygslådan med kofötter och hammare. Men folk måste ju alltid klaga. Eskilstuna Kuriren var nummer två ut att undersöka hur det ska gå för oss och som nummer tre kom Radio Sörmland. Tidningarna gick väl an, mennär radion kom så var man ju lite osäker på vad man skulle säga ifall dom satt micken under näsan. Men dom skickade ut en så bra reporter att allt bara flöt på, för hon var verkligen proffsig och påläst. Efteråt satt man och funderade på vad man egentligen sagt och hur det sen skulle låta i radion. Men all oro var i onödan för det var ett riktigt bra reportage dom fick ihop. Alla klipp var så bra och vi fick verkligen fram vad vi ville säga. Nu sitter man bara och väntar på att lokaltv och ska visa sig....huvaligen. Men så bra som vi arbetare har fixat det än så länge så ska det nog inte vara några problem med det oxå.
I dag var oxå ett coaching företag på besök och berättade om vad vi kommer att få för hjälp. Känns riktigt bra att man nu kanske kan få göra nåt man velat göra länge, men om det finns några jobb eller kurser jag kan gå för att nå mitt mål det åtestår att se.

söndag 8 februari 2009

I kväll hade jag turen att få fota lite vinter igen, och dessutom var det fullmåne. Kul att experimentera med att ta med mycket eller lite snö, för att få se vilka färger det blev på bilden. Alltså hur ljus eller mörk den blev.


Inlägg

Ett stort fyrfaldigt hurra!!...till vadå? Jo till att jag helt plötsligt fick se att det förra inlägget var det 100ade. Jag som inte trodde att jag skulle ha nåt att dela med mig av, har nu fått ihop 100 st inlägg. Helt otroligt. Ett litet bevis på att det trots allt händer mer i mitt liv än jag trodde själv. Ska jobba hårt på att få till minst 100 till :). Trevlig fortsatt läsning!



Helg

I går kväll var det stormatch i Smehallen, mellan Floda Farmers och Gillberga Giants.... :) Jag åkte dit med Eva och Theo i god id för att få plats på läktaren.....haha...eller nä så var det inte, för kan säga att det fanns hur mycket plats som helst där. Ska jag uppskatta publikmängden så rörde det sig nog om.....ca......10pers. Men vi som var där fick iaf se en bra match med blandad spelkvallite. Allt från Bambi på hal is till riktiga hockeyveteraner, så rikitgt kul att titta på och kul att man kan hyra hallen på det här sättet.

Hade en önskan i går om att få ner lite av norrlands snö hit, men efter som det var lite svårt att messa ner den så fick jag vara utan.....trodde jag....iaf ända tills jag drog upp persiennen i morse och fick se vad som hade trillat ner från himmelen. Äntligen lite vitt igen och hoppas nu verkligen att den får ligga kvar ett tag till :) På min morgonpromenad till Coopen så såg jag hur många som helst som skottade och lekte i snön. Verkligen kul för alla ungar att äntligen få skutta runt och bygga snöborgar.......och kan säga att jag vill oxå bygga. Blir ju som ett litet barn när det ramlar ner vitt från skyn. När jag traskade på där i mina egna tankar så blev jag lite brutalt väckt av ett ljud från en tomt. Tittade till och fick mig ett gott skratt...hihi. För där kom det en man med håret på ända, klädd i morgonrock och tofflor med en snöskyffel i handen....haha. Så skön syn och ett gott skratt till mig. Tack för det :)



lördag 7 februari 2009

Fult blir snyggt.....

.....eller kanske tvärt om enligt några andra. Tur att det finns olika smaker :) Tänk att man bara genom några musklick i ett bra program kan åstakomma otroliga saker. Man kan ju åstakomma sådana effekter att man blir helt stum, och sen sitter där och funderar på hur i h....te fick man till denna skapelse...haha. Hur som helst så blir jag helt fångad av detta program som man kan göra så mycket i, att timmarna bara flyger iväg när man sitter där framför datorn. Här nedan får ni ett exempel på original och redigerat. Och enligt min åsikt är den nedre mycket finare :)

Bilderna föreställer statyn vid värmeverket i Eskilstuna






tisdag 3 februari 2009

Jobb....igt värre!

Då var det min tur....att få skriva på uppsägningspappren. Det blev nog inte så stor överraskning att det nu var min tur, men att nästan hela styrkan skulle få gå samtidigt var nog lite svårt att fatta. Det har ju inte gått så bra den senaste tiden, men att det var så här illa ville man ju inte tro. Och visst det känns inte kul just nu, men har jag överlevt dom senste årens kaos i tillvaron så borde jag klara det här ganska bra, känns det iaf som nu. Är ju inte det minsta glad över att få sluta, men samtidigt känns det som en möjlighet att nu få komma ifrån industrin som jag egentligen inte vill jobba innom. Vad jag ska hitta på det vet jag inte än, men jag har iaf några önskemål som ska tas upp med coachen. Vad det är vill jag inte säga med risk för att det ska dissas på en gång, så blir det nåt bra av det så får alla veta, annars kommer min mun att förbli stängd. Det lär ju hur som helst int bli lätt att hitta nåt jobb, men är beredd att ta vad som helst. Säger som min Pappa alltid sa.....Det ordnar sig! Och ja visst kommer det att ordna sig för mig oxå på ett eller annat sätt. Allt ont brukar ju föra med sig nåt gott i slutänden.

måndag 2 februari 2009

Nu jädrar.....

.....ska det bli träning av med nya frächa redskap :-) för i dag har jag äntligen investerat i en ny hantel. Japp....nu är det slut med svärandet på dom gamla gjutjärns sakerna, som bara ligger och tar upp plats på ställen där dom inte borde ligga, bara för att man inte med foten kan skjuta undan dom i ett hörn (när man inte använder dom) utan att repa ner parketten. Tänk oxå om man skulle tappa dom sakerna i golvet....herrejösses då fick nog grannen under börja använda hjälm :D och tomt skulle det bli i min plånbok efter att jag fått reparera den trasiga parketten. Nej så vill jag inte ha det utan nu är det nya grejor som gäller. Många fina vikter i plast, som kanske när allt kommer omkring inte är det allra bästa (vad vet jag). Men jag är ju inget proffs utan tränar bara för hälsans skull och då duger dom här grejorna alldeles utmärkt åt mig.

söndag 1 februari 2009

Ett mord har begåtts......

....i den stora staden Eskilstuna. Så skulle en deckare kanske kunna börja, med berättelse om något som hänt i författarens fantasi. Fast det här är något mycket värre, för den stackaren har tom fått på sig betongskor innan han ställdes i ån. När min kusin Mats och jag var små så sprängde vi dom i luften, vilket var lite barmhärtigare än att dränka dom. Ja menar, då dog dom ju direkt, utan att känna något när plastbitarna yrde. Haha...ja nu sprängde vi ju dom bara i fantasin där vi låtsades att dom flög dit pepparn växer eftersom vi var involverade i ett företag som konkurerar med den här gubben. Och vad är det nu som jag dillar om....jo jag var ju som vanligt ute en sväng med kameran runt halsen i morse. Och vid skjulsta får jag se nåt i vattnet...nämligen en hand som lyfter på en liten svart hatt. Stackars GB gubbe som fått sätta livet till i den kalla Eskilstuna ån. Brrr så kallt.