söndag 29 mars 2009

Senil.....

.....tror jag att jag blivit. Herregud!....har nu i flera dagar letat som en dåre efter mitt uppsägningspapper. Men hur mycket jag än vände ut och in på hemmet så hittade jag det inte....suck, jag tom vände upp å ner på papeprskorgen för jag tänkte att det kanske har åkt ner eller åkt in i några andra papper som slängts. Tittade en extra gång i pappersinsamlingen, men inte där heller. Nu började jag bli mer och mer förbannad på mig själv för att jag vart så klantig och slarvat bort det. Kollade igenom alla betygskuverten ytterlilgare en gång och lyfte på locket till asken där allt till deklarationen ligger....men inte där heller. Nehe, då är det väl bara att be chefen om en kopia då...suck. Nu i kväll gick jag igenom allt en gång till för att försäkra mig om att det inte iaf finns någonstans innanför mina 57m2 jag bor på. Lyfte på locket till asken en gång till, men den här gången tittade jag på det ihovikta pappret som låg överst....och jaaaa där låg det jag sökte. Herrejösses, jag har ju lyft på locket ett antal gånger tidigare men inte vikt upp det pappret. Hur korkad får man vara. Fast iof var det ganska bra, för nu fick jag ju sortera lite papper och skicka i soporna och till papeprsinsamlingen :) Så lite gott förde det med sig iaf :)

Objektiv

Äntligen har jag fått ändan ur och lämnat in objektivet på lagning. Det har ju krånglat till och från ända sedan jag köpte det, men jag har ju helt tiden trott att...ja det är ju kallt ute så det är ju klart att det inte vill fokusera. Men nu funkar det ju inte ens innomhus, och trots att det stundom har vart riktigt kallt i min lägenhet så ska det ju för jösse namn funka där. Det är ju iaf inte minusgrader inne även om det ibland känns så....brr. Sitter nu och hoppas på gråväder tills objektivet kommer tillbaka, för gud va det skulle vara svårt med sol när man vet att man inte kan ta dom bilderna man vill. Ok originalobjektivet finns ju kvar, men det räcker ju inte så långt, men till närbilder är det ju aldeles utmärkt....så får gå nära nu et tag framöver. Tur det finns bilder så det räcker ett lång tid framöver i datorn, så utan redigerings och publiceringsarbete lär jag inte bli :)



Väderkvarnen i Julita

Hjälmaresund

lördag 28 mars 2009

Släckt vare här....nästan.

Sitter här i kväll i en lägenhet som är full med tända ljus. Allt utom datorn är nersläckt, och det är faktiskt ganska mysigt :) Tittade ut genom fönstret och kan konstatera att det inte verkar vara så många här i kvarteret som har släckt ner, men alla gör ju som dom vill, och jag har ju iaf datorn som står här och surrar. Har jag tur så kommer jag att investera i en ny laptop inom en snar framtid och då kan jag minsan stänga av allt för den går ju oxå på batteri. Så nästa Earth Hour ska jag vara rustad till tänderna för att släcka ner allt :)

torsdag 26 mars 2009

Fick med den här lilla pippin på bild i dag :)











onsdag 25 mars 2009

Sol

Så här vacker var solnedgången i kväll över Eskilstuna :)


Telia

Fick ett mail från leverantören av mitt bredband, att nu måsta jag uppdatera min e-post för att dom ska veta att det verkligen är jag som skickar posten. Och sen bekämpar dom ju spam och virus oxå och naturligtvis måste sånt oxå bli säkrare. Jag gjorde som dom skrivit och kollade sen så att det funkade...och visst gjorde det så. Men...haha...det första mailet som ramlade in var spam. Jag som inte fått spam på flera år, får ett just nu när jag gjort allt Telia vill för att det inte ska komma in sånt....haha. Kan man annat än skratta åt eländet. Nu får dom verkligen namnet Felia.... Får hoppas på att det mailet var det enda spamet som kom och att resten nu ska vara stoppade för all framtid :)

tisdag 24 mars 2009

Sjusovare

Tog två bilder på den här sovande anden, sen drog jag mig därifrån för att inte störa den. På den ena bilden hade han öppnat ögat och upptäckt mig, men på den här ser han ut att sova iallafall. Iband ska man ha tur när det gäller foto, för inte alltid räcker två bilder till för att få det perfekta :)


Talgoxe

Fick till en ganska fin bild på en talgoxe precis när den ska flyga iväg med sin nöt. Ibland ska man bara ha lite tur med timingen :)


söndag 22 mars 2009

Vår!

Här kommer lite bilder på säkra vårtecken:)







lördag 21 mars 2009

Nu lyfter vi på hatten och välkomnar våren!

Fågelskådare

Var en sväng till Hedlandet för att se om det fanns några fina fåglar att fota i dag. När jag parkerade bilen får jag se att det står enman på bron med kikaren ihögsta hugg, och spanar på fåglar. Jag går fram och börjar prata med honom, och inser ganska snabbt att han har jag träffat förut. Kan ju inte stå och fundera hur länge som helst, så jag säger...att...du jag tycker att jag känner igen dig. Vad heter du. Han svarar och ja....jag har träffat honom förut. Där ute på bron står min ( nu ska ni få en rörig släkthistoria ) fördetta svärmors, systers, föredetta man :) Snacka om att världen inte är stor. Har ju inte sett honom på flera år, och helt plötsligt står han ute på en bro i ödemarken. Och det var ju väldigt bra, för han är med i ornitoligiska föreningen och visade mig så många fåglar i dag :) Skarvar, hägrar, gäss, svanar, tranor och en....havsörn!!. Ja jag fick se en havsörn, iof på väldigt långt håll, men den var där :) Och nu vet jag ju vart dom håller till, så bara att åka dit med kikaren och kameran för att se om dom är hemma.




Hägrarna och Skarvarna samsas om samma stenar


Lite skranglig kanske :)



fredag 20 mars 2009

Spår!

Var ute och traskade lite när jag fick syn på en massa spår i snön. Rådjuret och haren och människan känner man ju igen väldigt lätt. Men andra...hmm är det en varg?..nej ingen risk, är det en järv?...nej nej inte i dessa trakter, är det en räv?...ja kanske, men tassavtrycken var så stora att det inte är så troligt. Ett lodjur då?...ja varför inte, dom finns ju häromkring, men finns dom just där jag gick. Njä, tror inte det (eller varför inte egentligen), så det är säkert en större vovve som traskat omkring där. Det vore verkligen kul att kunna lite mer om sådant här, för ibland ser man ju något som man blir nyfiken på. Skulle vara kul att med säkerhet kunna säga att där har minsan en sån gått :)




Rådjur


söndag 15 mars 2009

Helg

Vilken helg det har vart. Ja lördagen kanske inte var så fin vädermässigt, men vad gör väl det när hunden Basse kom på besök. En hund måte ju ut på toaletten vilket väder det än är så då är det bara att traska på. Och spela roll ifall man nu råkar bli lite blöt om fötterna, när det finns handduk att torka sig på. Vi hade en mysig hemmakväll med ostbågar och tuggben plus lite melodifestival på tv. Satt där och var livrädd att Uggla skulle vinna allt, men segern gick ju istället till opera Malena...pust. Ja inte för att jag tycker illa om Uggla, men hennes låt var ju inte den vackraste. Snälla, snälla, snälla, snälla....nej den föll mig inte alls i smaken. Men det verkar ju iaf som om många tyckte om den, med tanke på alla röster hon fick. Och vem vet hur det hade gått i finalen, hon kanske rent utav hade sopat banan med alla andra tävlanden:) I morse var det en hungrig hund som stirrade på mig vid halv nio....stackaren, jag som inte brukar sova så länge låg och grisade just när han var här :) Men det gick bra det oxå för hunden fick sin mat och sen en efterlängtad långpromenad vid Eskilstuna golfbana :) Jag klädde givetvis på mig som vanligt, men va varmt det var i morgonsolen....ojojoj. Jag gillar ju naturen och att ströva omkring i skogen....men inte ensam. Förstår inte varför, men känslan av att vara ensam i skogen är inte bra. Det är ju inget farligt där, så borde inte känna som jag gör....men men alla är ju olika och jag är sån. Nu i dag när vovven var med så känndes det riktigt bra att ströva omkring där, så kanske borde jag oxå äga en hund.
När doggen hade åkt hem till matte och husse så tog jag med kameran och for en sväng till våran våtmark. Solen sken och sjöarna låg spegelblanka med en massa simmande fåglar. Verkligen vackert att bara ströva omkring där och njuta. Träffade oxå en man med kamera och vi stod där ett bra tag och diskuterade utrustning och fåglar. Riktigt trevligt att träffa på någon med samma intresse för fotot :) Ja just...en spännande sak till (iaf i min värld) var att jag såg 6 st hägrar i dag. Riktigt kul att få se dom igen :)




Fyra hägrar....den fjärde är lite svår att se, men den står lite bakom uppe till vänster



Två hägrar till


En vacker svan simmade omkring i våtmarken

lördag 14 mars 2009

Skatbon

Satt vid dagens frukost och tittade på när skatorna utanför fönstret kämpade med sitt bo. Blir helt facinerad över hur dom kämpar och sliter med kvistar som är dubbelt så stora som dom själva, för det är ju en hel vetenskap för dom fåglarna att få in kvisten i boet....ja menar hur många grenar i trädet ska dom inte tråckla sig förbi innan dom når målet så Fångarna på fortet kan slänga sig i väggen när man ser en skatas skicklighet. Men varför allt detta slit då med div tillbyggnader på att bo som redan är fint. Dom har ju inga hemmaboende barn att tänka på, så utrymmet borde ju inte vara några som helst problem i det gamla boet. Ungarna åker ju ut med näbben före så fort vingarna bär, vilket gör att man sitter med hjärtat i halsgropen varje gång grannens katt slickar sig om munnen. Mins en sommar för några år sen när jag fick rycka ut med blåljus för att tråckla ut en stackars skatunge ur ett cykelhjul. Den skrek för att den förmodligen var livrädd för mig, mamman skrek för att jag tog i hennes unge som den försvarar med näbbar och klor. Så efter räddningsaktionen var det bara att ta skydd i lägenheten igen...haha. Där fick man för vänligheten. Var oxå snäll att ta ner en kattstackaren Iris ur trädet en gång, och vad fick jag som tack för det?...jo fågelloppor. Fy för den lede vad det kliade, och hadde inte grannen oxå drabbats av det så hade man nog fortfarande undrat över vad det var som satt på nästan hela kroppen. Nu är dom lopporna inte farliga utan dom dör tydligennär dom bitit, men kan säga att det bettet fick jag lida för väldigt lång tid. Kliade sönder hela benen och hade fula ärr hela sommaren. Men men det är glömt nu, och snart är det dax igen för tjocka mamma skata att lägga ut några ägg, som till sommaren resulterar i några till mysiga skator. För visst, dom är skräniga men väldigt kul att sitta och smygtitta på. Otroligt smarta fåglar :)

fredag 13 mars 2009

Resa

Tog ut en semesterdag oah drog iväg med Mamma och Janne till vår storstad. Vädret var väl sissådär, fast dom stunderna solen var framme så värmde den riktigt gott. Kändes verkligen att våren nu är på väg....ja iaf där :) Hittade oxå en videkvist som hade små kissar på som ett litet bevis på att den nu är långt på väg dessutom...härligt värre. Sen hade vi ju gjort oss till och packat ner lite matsäck som skulle avnjutas på nåt trevligt ställe....trodde vi jag...haha. Nej tiden gick och vi blev hungrigare och hungrigare, men inte ville vi sitta vid Vasamuset och äta. Nej det bar iväg till Kaknästornet ist för en gudomligt god lunch, med tillhörande utsikt. Tyvärr så är rutorna i staketet väldigt små för mitt stora objektiv, så bilderna därifrån blev vad man kan kalla kattskit. Trist, men vad ska man göra. Aja, det var bara att gilla läget och fota allta annat som rör sig eller står still. På vägen hem så var jag så trött och som vanligt sover jag som en liten gris i bilen. Fattar inte varför jag alltid blir så trött av att åka bil.....är ju inte precis något trevligt resesällskap. Elelr det är kanske det jag är...haha...tyst och snäll i baksätet :) Det som är än märklilgare är ju att jag vaknar alltid när vi ska svänga av vid Svista. Hur kan det vara möjligt? Ja det där är en sak som jag nog aldrig kommer att förstå.



Margaretha Krok

tisdag 10 mars 2009

Rygg, rygg, rygg

Var en sväng till Eva i går kväll för att få låna hennes värmedyna. Ja inte vet jag om det är bra med värme på min värkande rygg, men gud va skönt det var att ligga där. Sov faktiskt hela natten efter den värmebehandlingen, men på morgonen när jag skulle ta mig ur sängen....huvaligen. Stel som jag vet inte vad och med en vidrig värk. Måste ha blitt en ordentlig sträckning det där. Det är ganska skönt så länge man rör på sig så promenaderna såna här dagar blir ganska många. Men det får man ju ta, fast jag länner mig trots allt som en riktig bov när jag går omkring för att kurera mig. Ja menar, sjukanmäld och sen är ute. Jaja det är väl dax att försöka få in i skallen att jag faktiskt inte är så sjuk att jag inte kommer ur sängen, fast så sjuk att jag inte kan utföra mitt jobb på ett bra och smärtfritt sätt. Man blr ju oxå så trött i hela kroppen och knoppen av att ha så här ont oxå. Så känns som om jag skulle vilja sova hela dagarna, men som sagt att ligga ner är ju inte det bästa för då stelnar man ju till. Tur oxå att det faktiskt finns värkmedicin så man kan ha mindre ont och röra sig mer. Den som uppfann dom borde få medalj :) Nehepp....nu har jag suttit här alldeles för länge så dax att röra lite på sig igen. Ska ta en uppfriskande promenad ut till köket för att se om det finns något lättlagat i kylen :) Ännu en promenad alltså....hihi.

måndag 9 mars 2009

Ryggen

Ja då sitter man här igen med en värkande rygg :(....men den här gången var det nog mer otur än självförvållat. Kände lite småvärk i morse när jag gick upp, men det tog jag som att kanske har jag legat tokigt i natt. Gick upp och fixade iordning allt till jobbet för att sen ge mig av. Då när jag slängde upp träningsväskan på axeln small det till. Fy för de lede vad det gjorde ont under skulderbladen. Huvaligen! Aja, envis som jag är så gick jag ut till bilen och åkte iväg till jobbet, som jag inte skulle ha gjort. Kämpade på till frukost, men sen gav jag upp och åkte hem. Insåg nämlige när jag skulle försöka ställa in en låda i ett fack att nej det här kommer inte att gå. Så var bara till att stämpla ut och lämna stället. Men va tråkigt sånt känns....ja menar....jag är ju inte det minsta sjuk, för i min värld är man sjuk när man har feber och inte kan ta sig ur sängen. Och jag känner mig ju inte sjuk på det sättet, förutom att det är väldigt tröttande att ha ont hela tiden. Minsta lilla felrörelse är ju som....ja vidrigt. Har gått en långpromenad i dag och det funkade riktigt bra, till jag kom hem och satt mig ner vid matbordet. Suck. Så någon längre tid här lär det inte bli, utan jag får snällt traska omkring i lägenheten för att hela tiden röra på mig.
Nehepp...om man skulle ta sig för något nu när man ändå måste hålla sig uppe på benen. Städning, disk och bullbak finns det ju alltid....men kanske är jag liiiite sjuk aif för att orka med dom tråkiga sysslorna...haha.

fredag 6 mars 2009

Redigering

Sitter här och slöar lite med ett öga på tvns Lets Dance(där Niclas Wahlgren precis åkte ut...hur det nu kunde gå till) och ett öga på datorn där jag har tatt mig an några bilder igen. Gillar verkligen när man kan gör om något ganska brutalt för att sen få se att det faktiskt blev ganska fint i slutänden. Och vilken respons jag får på bilddagboken när jag sen lägger upp bilderna. Helt otroligt vad snälla alla är och skriver fina kommentarer. Får även kritik ibland, men då gör jag bara ett nytt försök med bilden så att den som skriver ska få en ny att titta på :) Man lär sig verkligen och blir så sporrad av alla kommentarer, att man bara vill fota mer och lägga upp mer bilder :) Får se vad det kan bli för bilder i morrn på släktmiddagen :)....nåt tokroligt ska man väl kunna hitta på, så håll i hatten alla Stockholmare, för i morrn kommer Mammarazzi in i stan som en värsta monsun :)

Solnedgång i Skjulsta

Bajsigt!

Fortsättning på förra inlägget : Var ute med Eva och rastade jobbets hundar i dag på lunchen, och då trampade jag i .....jo visst.....hundskit. Tur att det fortfarande finns lite snö så man kan skrubba rent sulorna innan man traskar in på verkstan igen. Inte kul annars att sitta där med ett par stinkande fossingar som dessutom inte man själv orsaket stinket på...haha.....det där lät liiite konstigt, men jag tror nog ni förstår vad jag menar...haha. Nog för att strumporna brukar påminna om disktrasor efter en hel dag i dom varma skorna, men lukten är inte lika hemsk som bajsets :)

onsdag 4 mars 2009

Skitsnack!

Var ute en på en promenad med Evas hund basse i kväll :) och då slog det mig, att det som göms i snö kommer verkligen upp i tö. Synd att jag inte hade med kameran för att föreviga alla dessa saker, eller kanske var det tur för då skulle nog den här bloggen se ut som en soptipp. Usch vad folk slänger skräp omkring sig. Allt har ju legat dolt nu ett tag , så man sluppit se eländet...men nu!Fy. Det som man märker mest av är...skit......ja just skit, hundskit alltså. Tänk att folk inte kan plocka upp efter sina hundar. Ja gör dom ifrån sig i något buskage eller en bit från trottoaren i det höga gräset så gör det väl inget att det ligger kvar och blir till kompost. Men på trottoaren!!...nej där hör det verkligen inte hemma. Nuförtiden får man verkligen se sig för noga var man sätter ner fötterna, om man inte vill stinka skit när man kommer hem. Trist.

söndag 1 mars 2009

Herr eller fru häger

I veckan fick jag se i en av våra dagstidningar, att en häger övervintrar i våran våtmark och i går for jag dit en sväng för att försöka få syn på den märkliga fågeln. Varje gång jag ser en sån bild så tänker jag på kalle på julafton......arapapapapapapa......haha. Fågeln som viker in benen och halsen och sen flyger sin kos. Traskade iaf runt där ett tag men utan ett spår av den stora fågeln....hmm. Den verkar vara bra på att gömma sig må jag säga, fast den är så stor. Jag gav upp och åkte runt till det andra fågeltornet i hopp om att få se några andra fåglar. Men bäst jag står där får jag se i ögonvrån hur nåt stor rör sig. Och jo se på f-n.....där ute i en rugge står han eller hon och värmer sig. Vilken fantastisk fågel, så enormt stor och vacker. Min största besvikelse är att jag tyvärr inte kan fota närbilder på det avståndet, men man ser iaf att det är en häger som står där. Häftigt och riktigt kul att få se den :) Var oxå runt lite till Skjulsta och Rosenfors för att få dom vanliga vattenbilderna (måste ha vart sjöjungfru i ett tidigare liv) Kan inte lägga upp alla här så ni får kika in på bilddagboken ist :) där kan man välja att visa i HD och då blir ju bilden större än här.



Herr eller fru häger solar sig

Änderna i ån har utrustats med jetmotorer :)