lördag 27 juni 2009

Sol

Fick för mig att jag för en gång skull tänkte ta det lite lugnt och inte göra nåt....jo tvättmadkinen snurrar ju på men jag behöver ju inte anstränga mig så mycket. Bestämde mig för att ta en tur ut i trädgården för att bara sola och lata mig. Och det var riktigt skönt för jag lyckades tom slumra till en liten stund, tills hundarna skällde....hmm varför så just nu....jo grävlingsungarna var givetvis ute och härjade som vanligt. Vill inte riktigt ha dom så nära inpå och verkligen inte nära hundarna som kan få rejält med stryk. Aja...dom får väl springa där och jag återgick till solandet. Kände då att nåt stort traskar omkring på min rygg och när jag ska fösa bort eländet så sticker det till rejält i fingret....ajajaj. Var visst en stor geting som blev lite irriterad över att han inte fick gå där i godan ro. Men fy så det dunkar i fingret nu :(....men det är väl för hoppningsvis inte så länge det gör så. Men ibland ska man väl oxå få tycka lite synd om sig själv :))

fredag 26 juni 2009

Äntligen.....

.....har jag fått mig en ny fin mobil, ja inte för att den gamla hade brakat ihop totalt, men den är lite kinkig med laddningen så nu blev det till att unna sig en ny. Gamlingen har ju hängt med i två år nu och det är ju bra för att vara en som används hårt :) Ringer ju lite mer nuförtiden så ett nytt abonemang var oxå på sin plats för att käna så mycket som möjligt på att pingla dom nära och kära :)....så nu sitter jag här och känner mig mer än nöjd :)


C905i

torsdag 25 juni 2009

Ok då Therese....här kommer då några fina bilder :)




Händelser

Herregud va lat jag vart som inte uppdaterat så ni stackars läsare får veta vad som händer i mitt liv. Fast kanske händer det inget intressant just nu, eller är det kanske bara jag som tycker så. Midsommar flöt bokstavligt på med en liten regnskur, men annars tycker jag att vi hade tur med vädret. Stången kläddes och vi dansade givetvis dom små rackarns grodorna i en fin ring. Svinet låg fint på grillen och blev riktigt god framåt kvällningen när vi samlades till ett långbord, alla grannar ute på landet :) Riktigt trevligt var det måste jag säga :)
På jobbet är det ett riktigt kaos just nu, med den stora flytten som håller på som bäst....suck. Vis kulle ju flytta allt på tre!! dagar men nu så är det väl en vecka som gått utan att allt är klart, suck igen. Alla har vi slitit som små djur med att packa för att flyttkillarna ska ha nåt att köra bort till dom nya lokalerna. Och stackars vi ska försöka få plats med allt på en så mycket mindre yta än den gamla. Det kommer säkert att bli bra i slutänden för allt brukar ju ordna sig till det bättre. Vi röjde en dag på övervåningen, och så varmt som det var den dagen åkte många förster upp för att få in iaf lite luft. När vi skulle försöka dra igen ett av fönstren gick det inte att stänga, jag fick den äran att försöka men inte lyckades jag heller. Nå in med en starkare som skulle få till det hela trodde vi....haha. Han tog i och försökte få igen handtaget, men nej det gick inte...utan när han skulle försöka igen och öppnade fönstret lite så ser vi hur yttersta rutan glider ur och rakt ner i asfalten under :s.....bara några ynka decimeter från bilen under. Hade han stält bilen bara lite närmare så hade rutan landat fint på motorhuven. Hoppas att han köpte en lott på vägen hem.


Midsommarfirarna på Biby

Foto Kim (men vems kameran var vet jag inte)

onsdag 17 juni 2009

Djur

I morse vid 4 snåret fick jag ett brutalt uppvaknande då det skrek nåt så fruktansvärt utanför fönstret. I stan är man ju van vid att katterna skriker ganska högt när dom slåss och nu blev det ju oxå första tanken, men sen tänkte jag att nej så brutalt låter det inte så det här måste vara grävlingen. Men vad slogs den mot?....en katt eller en annan grävling. Troligen en annan grävling då det finns flera i omgivningarna. När jag äntligen var på benen och gluttade på persiennen så fick jag se att det var hundarna som slogs med den....huvaligen. Jag rusade ut till Danne som i godan ro stod och borstade tänderna och sa åt honom att han fick gå ut och rädda hundarna. Herregud dom kan ju få hur mycket stryk som helst av det djuret. Nu blev det bara en liten skråma på nosen så jycken hade en väldig tur. När jag senare skulle släppa ut dom i hundgården så blev det koppel på för inte tänkte jag riskera att dom for på grävlingen en gång till. I kväll tittade vi ut och då är mamman här igen med sina numera tre ungar. Huvaligen för att ha dom så nära. Visst dom är fina när dom håller sig på avstånd, men det här är på tok för nära för att tom jag ska vilja ha dom kvar.

tisdag 16 juni 2009

Stop!

I går när jag var ute och rastade Peggan så fick jag vara med om ett abrupt stop. Stod i en korsning där jag skulle svänga vänster och väntade på grönt. Jag hade två bilar framför och när signalen slog om så började dom sakta åka. Det kom några cyklister som skulle släppas fram så det gick verkligen i snigelfart som det brukar göra då. Hur som helst cyklisterna försvann och vi började rulla lite snabbare, när helt plötsligt den första bilen tvärstannar och vi bakom fick givetvis oxå ställa oss på hejdaren. Fattade först ingenting, men när jag tittade uppåt lite får jag se att det är rött!!....ja inte för oss utan för dom bilarna från höger som ska rakt fram i korsningen. Herregud! Damen i bilen hade helt enkelt stannat för rött fast hon inte behövde....ja jösses. Men han framför mig var blixtsnabb på tutan och den stackars damen for vidare, kanske liiite generad över det lilla misstaget :)

måndag 15 juni 2009

Sovmorgon med förhinder

I söndags skulle jag ha en riktigt lång sovmorgon var det tänkt. Kände mig ganska risig i lördags och eftersom Danne skulle upp och jobba så sa han till mig på "skarpen" att nu ligger du kvar och sover till jag kommer hem och äter frukost. Och ja jag kände mig inte riktigt i form så det lät verkligen bra...och då skulle ju frukosten vara serverad oxå då jag gick upp :) Men nu blir ju oftast inget riktigt som man tänkt sig, för den där morgonen vaknade jyckarna med ett ryck och gav ifrån sig ett skall så man nästan ramlade ur sängen i ren förskräckelse. Jaja, bara att traska upp och släppa ut dom små rackarna för att sen in och försöka sussa vidare, vilket inte var så lätt. Precis när vi skulle somna så kom det en jädra fågelskrälle och började picka utanför fönstret....haha. Herregud det lät som värsta hecke hackspett var där ute och bankade och trötta som vi var började vi skratta hysteriskt åt det. Aja somnade gjorde man ju så småningom för att vakna med ett ryck av ett fasligt muande. Lät väldigt nära så funderingen blev hur nära är dom egentligen.....men det behövde vi inte fundera särskillt länge på, för strax därefter ringde telefonen och stackars Danne fick ge sig ut för att mota in kossorna igen dit där dom hörde hemma. Klockan var då strax efter 6 och nu var det verklgien svårt att somna om. Lyckades väl efter en bra stund för att vakna igen när han kom tillbaka hem....och sen när det var dax att gå upp och äta frukost var man ju mer död än levande. Den som säger att det är såååå lugnt och skönt ute på landet skulle vart här den dan...haha. Ja jösses! :)

lördag 13 juni 2009

Brett band

Äntligen är det mobila bredbandet igång. Var ju nere hos Telia för att införskaffa det till den nya datorn som var på g och då skulle ju allt funka på en gång....ja så sa dom ju iaf. När ingen ringt upp mig på avtalad tid så surnade jag till och drog ner till butikenför att få svar på mina frågor, som dom givetvis inte kunde svara på...hmm. Jag skulle åka hem och hämta datorn för att dom skulle installerad det hela åt mig, men hur skulle det gå till när allt hänger sig så fort man ens närmar sig datorn med modemet? Och sen fick jag förslaget att jag kunde lämna datorn där och dom skulle fixa det dan efter, men nej det ville jag inte utan jag åkte hem för att försöka få tag på supporten igen. Och tänka sig, dom hade en lösning på problemet :) Jag fick nämligen frågan om vilken dator jag hade, och när svaret blev HP så sa dom att nej men det går ju inte att installera breddbandet på en HP från modemet, utan du får gå ut på hemsidan och hämta ner programmet!!...jaha ja då var det en hinla tur att jag hade det gamla bredbandet kvar då :) Tänk va bra om supporten hade ringt upp när dom skulle och att personalen på Teliabutiken hade den infon att ge mig på en gång.....nej varför skulle deom önskningarna slå innär man kan få sitta och vänta i veckor på att nåt ska fungera som det ska. Lagen om all jävlighet igen! Men nu så sitter jag här ute på landet och surfar loss i svindlande hastigheter....hehe eller inte. För inte går det fort här ute, men det hade jag inte räknat heller utan den härlösningen vart till för att jag skulle få ha kvar min gamla hederliga mailadress :)

söndag 7 juni 2009

Dance

I går på självaste nationaldagen och studenternas utgång hade vi uppvisning med linedancen. Inte var det allt för många i publiken, men dom var iaf fler än vi var på scenen :) Vi körde 4 korta dans slingor och sen blev det workshop. Och visst var det några som ställde upp sig nedanför scenen och skuttade runt i en enkel dans. Kul och bra jobbat av dom som aldrig dansat förr :) Hoppas nu bara att vi får några fler till klubben som vill lära sig fler danser. Efter uppvisningen drog vi iväg och åt lite färdilagad mat på en hamburgerkedja som inte börjar med M, för att avsluta kvällen i min soffa med att kika på en dålig fotbollsmatch där vi givetvis förlorade. Men men bara för dom stackars spelarna att ta nya tag så vi kommer med till Sydafrika eller vart det nu skulle spelas :) (man kan ju inte minnas allt heller)...haha.
I dag sliter jag med vinden som nu äntligen ska röjas rejält. Herregud va saker man samlar på sig som bara ligger där uppe och tar plats. Nä har man inte använt det på så länge så kommer man garanterat inte att använda det fler gånger heller. Så Pingstkyrkan...öppna stora porten för här kommer jag med stora lass :) Har ju kvar Pappas saker oxå som inte är genomgångna...pust. Inta lätt att slänga minnen men som sagt allt får ju inte plats mer. Så bara att blunda och lägga i välgörenhetshögen för bortforsling till människor som behöver det bättre än jag :)

lördag 6 juni 2009

Polis

I går på eftermiddagen när jag var på väg hem från jobbet får jag vid Fröslundaskolan syn på polisen. Ja just det är ju 30 här och då är dom så klart ute med lasern för att få in lite slantar till semestern, men nej jag ser ingen laser. Däremot kliver en av poliserna ut i gatan och stoppar den mötande bilen, för att sen vända sig mot mig och även stoppa mig. Jag blir lite fundersam på vad han menar men saktar iaf in för att få se att han nu vinkar åt den andra bilen att svänga i korsningen och att han sen gör samma sak åt mig. Då trillar poletten ner att det ju är blåskontroll. Man är ju liksom van vid att dom tar in vid vägkanten och gör sånt och inte i större vägkorsningar precis. Jag ger polisen mitt körkort och han går runt och tittar på bilen. sen blåsning och han tar ännu ett varv runt bilen. Han tittar lite konstigt på mig och frågar....är det här din bil, och ja vad ska jag säga. Ja det är min bil.....sen tittar han på körkortet, på mig, på körkortet igen och en gång till på mig. Då kan jag inte hålla mig utan frågar vänligt om det inte är jag på bilden. Han skrattar då och säger att jo så klart det är du och sen får jag åka.

fredag 5 juni 2009

Teknik

I kväll när jag skulle bege mig till mitt andra hem blev jag lite full i skratt. Jag kollade nämligen så jag hade med mig det nödvändigaste......och det var.....dator, kamera, Mp3 och mobilen...haha. Snacka om att vara teknikfreak :) Jag i ett nötskal alltså. Men inte hade jag behövt släpa med datorn, för det visade sig att jag givetvis inte kan surfa på modemet som finns ute i buschen utan det ska vara ett trådlöst för att min lilla dator ska vilja funka. Suck. Så nästa vecka får bannemig Telia, nej förlåt Felia se till att mitt mobila bredband kommer igång. Suck igen.

måndag 1 juni 2009

Äntligen.....

.....har jag fått ändan ur och skaffat mig en ny dator. Den gamla ville inte riktigt vara med häromdagen när jag försökte starta upp den, så då bar det iväg till elektronikbutiken för att införskaffa en ny fin laptop. Äntligen kommer jag att kunna ta med datorn ut på landet och surfa därifrån.......om......jag nu får igång det besvärliga mobila bredbandet förståss. Installerade ju ett sånt hoss lilla Mamma och Janne utan problem, så inte borde det väl vara nåt strul hos mig då......kan man ju tycka. Men är man född med otur så ska väl det oxå kunna skita sig rejält. Modemet är av en ny typ och Telia har tydligen haft problem med flera såna, så nu sitter jag och väntar på att dom ska ringa upp mig för att lösa det hela. Suck, fast tur man har det vanliga bredbandet kvar nu. Men lite retligt är det ju när man nu vill kunna ta med datorn när man åker till det andra hemmet :)

Vad har hänt annars för skoj i det Bergkvistska residenset......jo det blev ju lite födelsedagsfirande här, och då hade man ju många tankar på vilka man skulle bjuda och hur stort det skulle bli. Tänkte fram och tillbaka på om jag skulle ordna en större fest, men beslutade mig för att bara bjuda in dom närmast sörjande, dvs dom som brukar infinna sig här varje år för lite fölsefika :) Och så blev det....10 st var vi och jag fick den födelsedag jag önskat mig. Danne och jag var ute och åt lunch på dagen och sen blev det lite smörgåstårta framåt kvällningen.
Riktigt trevligt måste jag säga. Tack till alla som gjorde den dan och kvällen bra!
Dan efter stormade dom gamla Eka brudarna in här i lägenheten, och vi hade en riktigt trevlig kväll. Herregud, man hade sån träningsvärk i skrattmusklerna dan efter att man knappt kom ur sängen.....haha. Så tjejer, det här gör vi om snart igen va?

Veckan efter kom Danne och jag äntligen iväg på Speedway som vi planerat ett tag nu. Först tänkte vi att, nej ingen ide att fara iväg för det kommer ändå att börja regna snart, men matchen blev försenad och vädret var helt ok så vi drog iväg iaf :)....väl framme fick vi se en match som var jämn in i det sista, men som tur var segrade hemmalaget och vi fick valuta för slantarna. Får se hur vädret blir i morrn, och ifall man kan ta sig en tur dit ut för ännu en hemma match. Är ju trevligare att vara på plats än att sitta hemma i soffan och titta. På tv känns det ju som om det går såååå sakta, men inte ute på banan, där det rör på sig rejält :)

I lördags var det åter dax för det årliga traktor rallyt i Lista trakterna, där alla med veterantraktorer samlats för att åka en runda på småvägarna, för att sen komma tillbaka och äta den medhavda picknicken :) Synd att man inte har någon traktor, så man kunde vara med och åka, men det blir till att jobba hårt på det tills nästa rally går av stapeln. För att komma dit tog vi hojen, och det var premiärtur för mig. Har ju suttit bakpå förut, men inte på den här och inta bakom Danne heller för den delen. Tyvärr så har jag bara hjälmen kvar sen förut, men man får väl se sig om efter lite nya kläder i passande storlek. Har ju minskat en hel del i vikt, så dom gamla mc kläderna hade iaf inte passat nu :D

I går var vi nästan hela Biby gänget ute på en sväng med båtarna i det fina kvällsvädret. Alla packade ner lite fika och sen bar det av ut till sommarhemmet för att äta och bada lite. Stod ett tag och funderade på om isbjörnarna skulle lämna isflaken så man kunde hoppa i och ta sig ett dopp.....för det verkade ju vara sååå kallt i vattnet. Men efter lite övervägande hoppade jag iaf i, och det var riktigt skönt inne vid bryggan. Så nu är premiärdoppet oxå avklarat :)

Nehepp, nu har ni fått lite uppdatering och jag ska bege mig ut i köket för att se om det finns nåt att tugga på innan färden går till Biby, för en kvällspromenad innan kudden ska kramas igen :)
Ha det gott tills nästa gång som jag hoppas inte ska dröja allt för länge :)