onsdag 25 november 2009

Städ

Har precis kommit hem från lägenheten och flyttstädningen. Usch så trist det är med sånt även om man inte har så skitigt så är det ju lite mer städning och är man dessutom petig av sig så skurar man nog mycket mer än man behöver. Och hur lätt är det att tvätta gamla fönster som ramlar isär när man torkar.....suck. Hoppas verkligen att hyresvärden tar tag i det och ser till att måla snart så dom inte ruttnar sönder helt. Fick oxå höra häromdagen att alla lägenheterna byter hyresgäster nu och i dag när jag pratade med huresvärden så sa han samma sak. En av tjejerna som flyttade in nyss ska oxå flytta innan hon ens hade fått in möblerna. Och sista lämnar sin lägenhet i mars nästa år. Man kan ju nästan tro att det är ett hemskt hus att bo i men så är det inte utan alla hade sina själ just samtidigt helt enkelt :) Så på måndag lämnar jag in mina nycklar och blir en hyra rikare då jag slipper sitta och betala för nåt jag ändå inte använder :)

måndag 23 november 2009

Lån

Kom just på att fotoböckerna från bibblan måsta tillbaka idag, och jag som inte ens har tittat klart i dom :( Men det går ju alltid att låna om ifall ingen står i kö på dom så det blir ju bara till att göra. Men sen tittade jag på kvittot och ja just det går ju att göra på nätet men då slog det mig att herregud det är ju evigheter sen jag loggade in där och vad har jag då för inloggning. Jo lånekortnumret vet jag ju eftersom det står på kortet....men pinkoden nej den har jag ingen aning om. Aja jag gick in på sidan och skrev in kortnumret sen en vild chansning på att jag vart smart när jag valde kod.....och kan man tänka. Det finns ett till geni i den Bergkvistska släkten för pling där kom jag in och kunde låna om böckerna :) Datumet blev desstuom i början av nästa år så då har jag hela julen på mig att studera fotokonsten :) Undrar om man inte skulle kosta på sig en lott dagen till ära :)

Biltrassel

Förra helgen satt vi här vid varsin dator. Jag redigerade bilder som vanligt och Danne satt och kikade på blocket. Vi har pratat lite löst om att byta bort min bil mot en större så att jag kan ha hundarna med mig nån gång utan att behöva ta hans bil. Är han ute och tex jagar så får den andra hunden snällt vara hemma då han inte ryms i min lilla bil. Sen blir det ju lite mer handlat nu oxå och en hundmatsäck sen är bagaget fullt så varför inte en annan bil. Han kikade lite på V70 men jag vill ju helst ha en passat igen och bad honom söka på det och där fanns den. Precis rätt färg och inredning med rätt utrustning till ett kanonpris. Bilen fanns hos en firma i Strängnäs och på söndagen åkte vi en sväng dit för att kika lite. Tyvärr så hade vi inte numret med oss så blev bara till att glo genom fönstret men bilen såg verkligen fin ut, så på måndagen ringde jag och kollade om det var ok att komma förbi och provköra. Sagt och gjort vi åkte dit och det var verkligen en fin bil som jag ville ha, men jag ville att vi skulle prata igenom det och höra av oss dan efter för jag vill ju att även Danne ska få säga sitt i det här. Ja menar han ska ju oxå trivas med bilen. Vi bestämde oss för att den bilen vill vi ha så jag slog säljaren en pling och sa att vi är väldigt intresserade men serviceboken och vinterdäcken hade han inte fått in så han skulle höra av sin när dom sakerna kom fram. Det skulle dom han gjort på måndagen men inte då....suck. Ringde igen på tisdagen och sa att vi var Väldigt intresserade och att bilen var så rätt så när han fick in boken så måste han höra av sig och det lovade han att göra. Vi ville oxå veta om kamremmen var bytt så man har lite hum om utgifterna framöver. På onsdagen var telefonen tyst men på torsdag efter lunch när jag hade kommit hem från mitt möte ringde jag upp och sa att strunta i serviceboken vi tar bilen nu iaf. Ja menar den kommer ju fram så småningom. Säljaren sa att jag sitter lite trångt till i verkstaden och kan jag ringa upp dig?....ja visst det går alldeles utmärkt. Då fick jag en känsla av att nu säljer han bilen till nån annan och ja visst var det så. När han ringde mig senare sa han att det kom en som ville ha den så han sålde på en gång för vi ville ju ha serviceboken och då ville han inte ringa oss då den inte kommit till rätta. Ja jag säger då det.....herregud han visste ju hur intresserad vi var och då hade han ju kunnat säga till den andra att jag har en intresserad och ska bara kolla med henne först. Ska det vara så svårt?....nä inte i min värld iaf. Där gjorde han verkligen bort sig i mina ögon och lär nog inte få sälja nån bil till mig...eller jo fast då ska det vara ett j****gt bra pris på den. En nöjd kund har 10 vänner medans en missnöjd har 100 och det ska nog såna som han tänka på.

söndag 22 november 2009

Är med i en fototävling med den här bilden som föreställer Martinas fina katt Zelda. Bilden är omgjord till svartvitt med några detaljer i färg och vill ni att den ska gå långt i tävlingen....kanske ända till toppen så gå gärna in och rösta på http://kattensdag.se/2009/zelda-6/





måndag 16 november 2009

Tänder

I förra veckan ringde dom från tandläkaren och sa att nu är det minsan dax att komma förbi på den årliga kollen och sköterskan frågade mig om torsdag skulle passa. Jag svarar ja att det går bra bara det blir på förmiddagen då jag har seminarium hos coachen på eftermiddagen. Blir bra säger hon och skriver in mig 11.20. En stund senare får jag ett mail från ett rekryteringsföretag som vill träffa mig strax innan och då var det ju bara att ringa och ändras tandis. Sagt och gjort jag får ett samtal från tandläkaren och jag framför mitt önskemål att få byta torsdagstiden till en annan. Då blir sköterskan lite fundersam och säger att men du ska ju vara här i morgon! Va!! Nej men hon som ringde förra veckan frågade ju om torsdagen. Men visst då behåller jag tisdagstiden. Lite förvirrat där men tur iaf att jag ringde så jag inte missade mitt besök.

lördag 14 november 2009

Samtal

Tidigt i morse ringde min mobil och då funderar man ju på vem i h....te som ringer den tiden. Ok jag var ju vaken men ingen brukar ringa så tidigt iaf inte på helgen. Jag tittade på telefonen och kände inte igen numret så nån måste helt klart ha ringt fel men när jag svarade så var det från Växtriket här i stan och dom skulle komma med blommor åt mig :) Men varför?....kollade med Danne ifall han hade hittat på något, men nej han blånekade och jag tror honom för han har ju jobbat hela dagarna och inte vart in till stan och beställt några blommor. Och vi har ju heller inget att fira så varför skulle han då skicka bud....ja menar vill han ge mig blommor så köper han dom och överlämnar själv. Aja nu var det bara att vänta och se vem den skylldiga var. Danne skämtade om att jag väl har nån beundrare som vill visa sig......men nej ingen vad jag vet. Fast visst är det en hemlig så vet jag ju inte om det...hihi. Nej vem skulle det kunna vara som är så snäll och skickar mig blommor.....men så slog mig tanken att det är nog tjejen som äger plånboken jag hittade och visst var det hon som hörde av sig med ett tack. Glad över att det finns så ärliga människor som ser till att värdesaker kommer till polisen och sen vidare till rätt ägare :) Inte hade hon behövt tacka men så glad jag blev. Hade ju inte förväntat mig nåt sånt så det här blev verkligen en glad överraskning :)



fredag 13 november 2009

Upphittat

Lite rörigt blev det i går. Först på morgonen en sväng in till coachen som föreslog ett seminarium på eftermiddagen.....ja men då var det ju till att åka hem och en sväng till in till stan. Suck. På den andra resan får jeg se på motsatt körbana nåt som liknar en plånbok och nyfiken som jag är så var det bara att åka runt i rondellen och tillbaka. Jo visst där låg en stor fet plånbok som nån strackare hade tappat. Snäll som jag är plockade jag upp den och ringde nummerupplysningen fär att kanske få tag på ägaren och vi fick faktiskt fram ett nummer, som tyvärr inte går att komma fram på :(.....aja då var det ju bara att åka in till Polisen med den ist och hoppas på att ägaren får tillbaka den. Hos Polisen får man ju alltid frågan om man vill ha hittelön, men det känns så girigt så jag tycker ist att ägaren får avgöra om hon vill tacka mig ist. Direkt från Polisen till smeinariet med andan i halsen....pust....men jag han iaf :) Därefter bar det av hemåt igen för att en stund senare åka en tredje gång in till stan, men nu till dansen. Ja jag säger då det.....vissa dar är bara ett enda flängande hit och dit.

torsdag 12 november 2009

Stora djur.....

.....finns det gott om i vår natur. I går när jag var ute på en motionsrunda med hundarna så träffade vi på en älg som stod och glodde på oss. Vi stannade och tittade för det är ju kul att få se ett sånt djur på lite nära håll nån gång oxå. Jag pratade i mobilen samtidigt med Danne som sa att gå du älgen sticker när du kommer närmare. Och jo den traskade iväg så snällt framför oss på vägen för att stanna en liten bit bort på en liten "ö" ute på vallen. Sen när vi kom inte så långt ifrån så tvärvände älgen och kom emot oss så det var bara att lägga benen på ryggen och dra därifrån. Danne sa då att men släpp hunden så skrämmer han bort älgen, och ja då släppte jag Zeke som rusade fram en bit för att sen vända tvärt och dra iväg 150m åt andra hållet så långt från älgen han kunde komma. Ja jösses vilken jakthund han är då...haha....lilla Zeke. Buster den gamla hunden såg inte ens älgen men han såg brorsan som försvann som en löpeld och satte givetvis efter då jag tappade hans koppel, och då var det ju bara för mig att göra samma sak för att åtminstonde få tag på en av hundarna. Som tur var kom Zeke oxå tillbaka på inkallning vilket han fick mycket beröm för. Han brukar nämligen stänga igen hörselgångarna när vi är ute på promenad :) Men nu så funkade det oxå och det kan ju ha berott på att han nu var lite skraj för älgen och jag var tryggheten. Älgen då....jo han lufsade vidare in mot skogen men kommer säkert att synas fler gånger om nu inte jägarna gör slut på honom, för är det rätt älg är han lovlig nu. Det här var första gången jag är med om att en älg vänder och rusar emot mig och rädd.....när det blev jag faktiskt inte utan mest förvånad över att den gjorde som den gjorde.

måndag 9 november 2009

Kluriga kort

I dag fick jag ett mail, ja iof inte så märkligt med det. Men det här var ett sånt där mail där man ska tänka på ett kort och sen skulle då den här katten som var med i presentationen tala om vad jag tänkta på. Korten var bara höga, dvs knekt och uppåt, och när man tänkt på ett kort så fick man se i nästa bild att nu var minsan jag tänkte på bortplockat. Ohhhh, åhhhh, men hur kan det gå till säger många. Men det här genomskådade man ju lätt. Visst kortet jag tänkte på var ju borta och visst kan man inte annat än att bli förvånad, men kan säga att inget av dom korten som var med på första bilden var med på den andra....ha där kom jag allt på hur det ligger till. Alla tror ju att korten är samma för att det bara är dom höga korten som är med och dom är ju svåra att se skillnad på när det kanske går lite fort. Man ser inte det kortet man tänkte på och vips har man gått på blåsningen. Så nu kan ni andra oxå kika efter när ni får nåt liknande mail för att se om det är så i det oxå :)

söndag 8 november 2009

Feber?

I morse kände jag mig lite emlig då skallebanke satt klorna i mig rejält, men det är ju så tråkigt att ligga i sängen så tar en tablett och tar tag i dagen ist :) Hade lite på schemat som fotoläxan och handling. När vi satt vid frukostbordet så tittade jag lite på den nya febertermometern jag inhandlade i veckan och bestämde mig för att prova den. Så in i munnen och vänta på pipet, för att sen läsa av 38,5 grader. Jaha säger Danne....nu får du allt bädda ner dig i sängen för du kan ju inte alls må så bra. Nej jag känner mig ju lite emlig, men så hög feber.....haha nej så klart inte för då hade jag inte gått ur sängen alls på morgonen. Anledningen till graderna var att jag nyss druckit the och då var jag ju så klart varmare i munnen än normalt så ingen som helst feber där inte :)

tisdag 3 november 2009

Låst och inlåst

I går kväll skulle jag ta tag i min fotoläxa som var att prova olika slutartider och samtidigt måla med ljus....funderingen var på vad jag skulle hitta på och ett alternativ var att åka in till mamma och ta kort på trafiken så att bilarnas lyse blev till långa streck. Men nej jag hade ingen som helst lust till att åka in till stan då så vi bestämde oss för att testa hemma. Då det ju blåste orkan i går så blev det inget utomhus för lite svårt att få kameran still på stativet. Nej det blev innomhus och först i hallen men där var avstånndet på tok för kort....så det blev det stora köket som fick bli studio :) Jag testade lite olika lampor men laserlampan blev helt klart bäst.....fast vi ville testa en till och när vi hade rotat runt lite efter den lampan så stängde (för att inte hundarna skulle vara där) jag köksdörren igen och blev förvånad över att den gick igen helt. Aja vi fotade klart och sen när vi var klara så upptäckte vi att dörren hade gått i baklås.....hjälp! Vad göra när den inte gick att öppna innifrån köket inte ens med mejsel......haha. Vi fick helt enkelt ringa grannen som skrattade och undrade om vi skämtade...haha och det kan jag förstå. Men nej detta var allvar så han kom och mejslade upp dörren från utsidan. Så nu får den dörren snällt stå öppen resten av tiden som vi bor i den här lägenheten. En stund senare hade ryktet gått i grannskapet och på sms undrade det vad i hela friden vi gjorde i köket....haha.


Lek med ljus