lördag 30 januari 2010

Vinter

Vi har fått så sjukt mycket snö den här vintern och det syns verkligen när man tittar på yrvädret till hund som älskar att busa runt :)




onsdag 27 januari 2010

Testing testing

I fredags var jag på lasarettet och fick fina lappar klistrade över en del av ryggenför att se om jag lider av någon slags kontaktallergi. Lapptest som det så fint kallas skulle man ju kunna skratta åt med tanke på att jag ju är halvlapp och kanske skulle behöva en test på om jag fortfarande minns nåt av norrland :) Nu har iaf lapparna avlägsnats och på vissa ställen har det dykt upp röda prickar så nåt verkar jag ju inte tåla iaf men vad det var fick jag veta i dag när jag var på återbesök. En av prickarna hade blivit ganska stor och det visade sig att jag har kraftig nickelalergi. Visste ju iof att jag reagerade på nickel men att det var så mycket hade jag inte tänkt på då jag lyckats undvika saker som jag reagerar på. Det räcker med att jag har en enkrona en kort stund i handen för att det ska börja klia väldigt mycket. Nu sa läkaren när vi pratade om smycken att i vitt guld är det väldigt mycket nickel vilket jag inte hade nån aning om. Tur att jag inte köpt ringen i trefärgat guld som jag så gärna ville ha för det hade ju vart att kasta många hundralappar i sjön. Förr reagerade jag på jeansknappar men numera har många nickelfria knappar ist så jag slipper stoppa ner tröjan i jeansen. Svårt är oxå att köpa skärp med metallspännen då man inte vet innehållet. Klocka kan jag iaf ha då den ena är av titan och den andra har tygarmband :) Nej nu dax att hoppa in i duschen och skrubba rent ryggen som inte fått tvättats sen i fredags för att resultatet inte skulle bli förstört.

tisdag 26 januari 2010

Träningsdax

Snart ska jag bege mig in till stora staden för att få testa på Zumba fitnes. Jag fick skivorna i julklapp men nu har dom startat en grupp på Lets Move och det ska verkligen bli kul att prova. Har ju lilte svårt att få till rörelsena på ett snyggt sätt....haha stel som en bokylla är man verkligen, men övning ger väl förhoppningsvis färdighet så kanske blir man lite smidigare med tiden :) Ska bli spännade att se om man har träningsvärk i morrn så man kan stanna hela dan i sängen med en bjällra att pingla i när man vill ha nåt :D.....undrar om mannen i huset går med på det? Knappast troligt :D

lördag 23 januari 2010

Kluven

Känner mig verkligen kluven nu.....eller kanske mer som en annan människa.....eller kanske mer som 2 människor. Förvirrat, ja verkligen iaf efter att jag hämtat in posten i går. Där låg nämligen min inkomstuppgift från företaget jag jobbat åt i 20 år men nu med ett annat efternamn på lilla mig. Har ända sen födseln hetat Bergkvist men nu helt plötsligt blev man en Berglund!!?? Ja inte undra på att man nu känner sig lite kluven....haha. Och jag har ju inte ens gift mig heller och skulle det nu skett så skulle jag ju hetat Karlsson ist :) Ja jag säger då det bara att vänja sig vid ett nytt namn med allt vad det innebär från körkortsbyte mm eller bara kanske påpeka för den som skickat ut uppgiften att jag vill ha tillbaka mitt trygga efternamn som jag haft så länge.

fredag 22 januari 2010

Glädjevink

I dag var jag en sväng in till stora staden för att tvätta av den skitiga bilen lite innan den skulle få en fin motorvärmare inmonterad i sin lilla motor. Då är det ju den berömda Zebralagen som gäller och som man blir så irriterad på, men i dag kunde jag inte låta bli att le lite åt den :) Stannade nämligen och släppte över tv tjejer som hade barnvagnar och barn som gick bredvid med sig. När dom var nästan över vänder sig en av dom små killarna åt mitt håll, fyrar av världens leende och vinkar glatt till mig. Ja vad gör man om inte ler stort tillbaka och vinkar :) Sånt kan verkligen få dan att bli en bra dag och en bilist att glömma bort den trista Zebralagen :)

onsdag 20 januari 2010

Tvätt igen

Vill inte vara för tjatig men nu har jag iaf tvättat min nya jacka. Och kan man tänka.....den ser precis ut som innan, ja förutom att den nu är renare och luktar mycket godare :) Happyface på mig i dag :)))

måndag 18 januari 2010

Mink

I går fick jag se en mink för första gången och då var inte kameran med....suck. Eller mobilen fans ju till hands och man ser ju iaf att det är det djuret på bilden men tänk va kul det hade vart med lite riktiga närbilder. Men men man kan ju inte få allt och jag är superglad över att jag iaf fått se en. Nästa djur på tur att fotas är vildsvin och förhoppningsvis ska det kunna gå snart då det finns såna i närheten. Men tyvärr så har vi bara sett dom på kvällarna när det är mörkt och då har det inte vart så lätt att få nån bild, men skam den som ger sig :)



söndag 17 januari 2010

Studio

Fick ett litet tips om att man kan använda en helt vanlig vit plastdunk till foto om man tar bort en sida. Sen är det bara att lägga föremålen däri och belysa från det håll man vill. Tyvärr så hade jag ingen dunk men däremot en plastlåda och kan man tänka det blev faktiskt bättre än jag någonsin hoppats på :) Här nedan resultatet av det experimentet.


Tvätt?

Funderar starkt på att tvätta min nya jacka.....om jag törs vill säga :s Såg ju hur det gick med den förra och nu vill jag inte vara med om samma sak igen med den här. Visserligen är ju den här nya jackan av ett helt annat märke och går till och med att tvätta i 40grader men med min vanliga otur så kan det skita sig det oxå. Byxorna skulle oxå behöva tvaga sig lite men dom är ju enfärgade och den svarta färgen blev ju iaf kvar på jackan.....så nej bara blunda och tvätta så får man väl se hur resultatet blir.

tisdag 12 januari 2010

Klädproblem

För ett bra tag sen kostade jag på mig en ny skiddress, och det var välbehövligt då min gamla jacka var så tunn och kall. Iof så funkar den om man pälsar på sig mycket under men nån gång ska man väl kunna köpa nåt nytt till sig själv och så blev det alltså nu. Den nya var så varm och skön att jag nu när det vart så här kallt använt den nästan jämt och givetvis blir den lite skitig då. Var svart och vit och det vita var på sidorna som man jämt lägger på bilen när rutorna ska skrapas.....suck. Aja det går ju att tvätta så bara in i maskinen och köra enligt tvättrådet. Tvättas separat i 30 grader och inget sköljmedel. För att garantera att det inte skulle färga på det vita så var bara jackan i maskinen. Den rumlade runt därinne hela programmet och sen var det bara att hänga på tork......men då......gahhhhh den såg inte likadan ut som när jag stoppade in den. Det vita hade nämligen blivit nån beigeaktig färg och sömsmånen hade kommit fram tydligt. Jösses hur i hela friden har det här gått till. Lite förskräckt ringde jag Team Sportia som sålt jackan till mig och talade om mitt problem och där var dom lika förvånade. Nej men det är bara att komma ner med jackan så ska vi kolla med leverantören om vad vi kan göra. Nu var det ju den 30december jag lämnade in den så skulle få vänta tills efter den helgen med svar. Inget hände och i söndags åkte vi ner och pratade med dom men då visade det sig att ingen hade kollat med leverantören....hjälp men jag behöver ju en jacka och dom lovade att ringa på måndagen och kolla. På eftermiddagen ringde jag ner men då hade ingen ringt iaf och tjejen som har hand om det här hade vart sjuk och så hade det vart helger så därför dröjsmålet. Jaja inget att göra åt för sånt händer ju. Alla kan vi ju bli sjuka men jag vill iaf ha en ny jacka snart för sässongen är ju snart över och allt blir ju slutsålt i butkerna. Då säger hon jag pratar med att vi tar tillbaka jackan och du får pengarna tillbaka och det trots att jag inte hittar kvittot. Så glad jag blev. Visserligen var jag tvungen att handla i deras butik men vad spelar det för roll när allt löste sig. Vi åkte så ner i går och jag hittade en annan jacka som passar ihop med skidbyxorna och nu är jag mer än nöjd. All heder åt dom som löste det här på ett smidigt sätt för att göra mig som kund nöjd och glad :)

onsdag 6 januari 2010

Baka, baka liten kaka

Hör och häpna!....i går kväll bakade jag min allra första kladdkaka, eller den första gjorde jag i micron bara för att testa, men den blev så misslyckad att den inte räknas som kaka...haha. Har aldrig riktigt tyckt om kladdkakor då dom är aldeles för mycket mörk chokladsmak i dom urk. Men så i går tittade jag lite efter ett recept och hittade ett på recepten.se. Visserligen med bara kakao i men varför inte testa att byta ut lite mot oboy. Sagt och gjort jag svängde ihop en lite efter egen smak och så in i ugnen....och kan man tänka sig tom jag gillade den nu när den inte var så stark :) Var lite osäker på om den var kladdig nog men det fick jag svar från Danne att den var perfekt :) Skönt för då kan man ju göra flera såna här, men nästa gång ska jag nog ta lite mindre socker då oboyen är lite söt i sig. Lägger upp receptet här nedan ifall nån annan känner för att prova. Fast alla andra har väl provat redan då jag känner att jag nog är den enda som inte gjort kladdkaka förr :)

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen
Tillsätt mjölet
Tillsätt det smälta smöret och vispa försiktigt till en jämn smet
Häll i en smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen i 20 min. Vill man ha kladdigare kaka så grädda bara kortare tid

Tips från mig som inte gillar för stark choklad: Byt ut hälften av kakaon mot oboy....då blir den lite mildare



måndag 4 januari 2010

Datum


10 - 01 - 01