lördag 29 maj 2010

Urk

Ont i halsen i dag, så blir till att vila hela dagen...

fredag 28 maj 2010

Länge......

.....sen man var här nu, men tiden bara springer iväg och varje gång jag kommer på bloggen så är datorn avstängd för kvällen. Eller så händer det väl inget revolutionerande i livet ju st nu.....haha. Födelsedagen kom och gick med flera trevliga vänner och massa gofika i dagarna tre. Tack till alla som grattade mig. En fest har vi oxå hunnit med liksom besiktning. Skulle vara där på tisdagen och beskikta både släpkärran och motorcykeln, men dan innan fick Danne veta att han skulle på kurs den dan...hmm....snacka om framförhållning. Så vad göra om inte be grannen ta hojen medans jag skulle fixa kärran. På tisdagen regnade det givetvis och jag stod och planerade för hur jag skulle kunna få upp hojjen på kärran så att grannen skulle slippa åka med den ända till Arboga i det vädret. Ganska snart gav jag upp och beställde en ny tid och nu får vi hoppas att mannen är ledig och kan åka då. Väl på plats med kärran så stack en gammal farbror ut huvudet genom dörren på sin bil och undrade om man måste anmäla sig....och ja jag sa som det var att det finns en dator därinne. Mannen skyndade efter och när jag var klar så stod han där som ett frågetecken när han såg apparaten. Jag undrade då lite försiktigt om han ville ha hjälp och så glad han blev. Skrev in hans regnummer och sen var det klart, men för den farbrorn betydde det säkert jättemycket att få lite hjälp med något han inte kunde fixa själv. Och alltid kul att kunna vara till hjälp. Annars är det bara en liten hund som pockar på uppmärksamheten här. En liten hulligan har vi allt fått och nu är alla hål igensatta med kompostgaller så han inte kan komma ut på vägen. Skönt att kunna vara ute utan att man ska vara orolig att han hamnar under nån bil. Den lite större hunden har en viss förmåga att springa iväg och hälsa på grannarna eller titta till grävlingarna och inte kul att lillen lär sig sånt. Nej nu är det galler som gäller och ingen hund utanför tomten om inte vi är med. Dax att gå ut och titta till honom för nu har han suttit ett tag i hundgården tillsammans med dom andra för att vänja sig lite vid att vara där :) Bye för den här gången.

måndag 17 maj 2010

Fundering

Undrar om Gud gav hunden en svans för att den alltid skulle ha en leksak med sig? :)

lördag 15 maj 2010

Jobb!

Lite glad blev man ju i går när dom äntligen hörde av sig från HM lagret här i stan och erbjöd mig jobb över sommaren. Ok bara ett sommarjobb, men tänk possitivt och se framåt, för går det bra där så har man ju fått in en fot och skulle man inte få vara kvar när ordinarie personal kommer tillbaka så är man ju en erfarenhet rikare och har lite mer att skriva till i sin CV. Känns oxå bättre att ta det jobbet än att vänta på det som kanske skulle kunna ha gett praktik och alltså en lön lika liten som a-kassan. Nej nu får jag jobba till ordinarie lön på ett jobb som känns bättre :) Och skulle jag ha fått det andra jobbet så skulle inte arbetsförmedlingen gett mig truckkort bara för att praktisera en månad.....nej det här känns rätt så det ska jag göra :)

torsdag 13 maj 2010

Jobb

Förra veckan ringde dom från ett bemanningsföretag till mig och undrade om jag var intressead av praktik i en månad på ett lager och ja givetvis vill man ju komma ut och jobba så svaret blev ja. Jag skulle komma ner till dom och berätta mer om mig själv för att veckan efter (denna vecka) infinna mig på företaget som jobbet gällde hos. Blev lite fundersam på hur dom fått tag på mig men det visade sig att arbetsförmedlingen hade plockat ut mig och några tjejer till som ev ska ingå i det här projektet. Tjejprojekt. Vi träffades ute på Volvo Parts här i stan och fick gå in och veta lite mer om vad det gällde för sorters jobb. Alla presenterade sig och talade om vart dom hade jobbat och vilka erfarenheter dom har av truckkörning, och jag kan säga att vad felplacerad jag kände mig. Har ju bara ett kort på en liten truck på förra jobbet och det här är ju ljusår från vad jag gjort tidigare :s Undrar varför dom egentligen plockade ut mig till det här när dom på AF vet att jag inte har behörighet till nån truck på nåt annat företag. Men visst dom har ju sagt att om jag får jobb så sponsrar dom truckutbildningen. Så nästa vecka får man se hur det går....och ja dom kanske såg nåt hos mig som gör det värt att ha mig där fast jag inte ens har jobbat med sånt förut. Det trista är att det är praktik först och det känns inte så kul att jobba heltid för a-kasse pengar....men samtidigt är det ett jobb och man får ju erfarenhet att skriva in i sitt CV och framförallt man får jobba igen. Får se nästa vecka hur det blir.

tisdag 11 maj 2010

Felkörning

I dag när jag hade parkerat på Sveaplan och var på väg till Fors kyrka för att fota Magnoliorna som blommar därutanför, så hörde jag en duns. Tittar mot korsningen och ser ett par i en mindre bil som körde över refugen sakta. Men ist för att ratta undan så kör han upp på nästa refug så det skramlar. Vad gör han då? Stannar och backar tillbaka? Nej inte han inte. Han kör vidare och blir stående med refugen under bilen. Nu var det ju iaf tur att det inte var någon skylt där så den slapp han iaf ha därunder. Tanten hans som satt bredvid stapplar ut och går runt för att se vad som hände. Och ja det är ju bara att konstatera att dom har refugen därunder. Jag stannade inte utan fprtsatte och när jag passeade några killar så skulle den ena försöka vara lite rolig och säger till mig att....Tanter ska inte köra bil. Jag svarar att nej kanske inte men nu var det mannen som körde.....haha. Han bara.....öhh ok och sen blev det tyst. Kanske dax att skaffa brillor för den killen...haha. När jag efter en liten stund gick tillbaka till min bil så var dom borta och hur dom kom därifrån har jag ingen aning om, men dom hade garanterat rent undderrede på bilen iaf av ljudet att dömma när dom skrapade i.

söndag 9 maj 2010

Valp

Nu har vi äntligen fått hem vår lilla Gråhund/Wachtel valp Bamse. Fick ett mail om att vi var välkomna vid 11 i dag för att få hem honom, men i morse vi 8 så kom ett mess som sa att vi fick komma när vi ville. I med frukost och sen ratta mot Mellösa för att se vilken vi ville ha med hem. Svårt val var det fast det bara fans 2st valpa kvar att välja på, men den här kom fram till mig direkt när Danne släpte ner honom på marken så det blev han som fick följa med oss hem. Känns som att vi har gjort ett bra val då han fann sig till rätta på en gång, och nu ligger han och sover vid mina fötter efter en dag med mycket lek och massor av spännade saker som har hänt :) Dom andra hundarna verkar oxå tycka bra om honom fast gamlingen är väl inte riktigt med på noterna när han vill busa. Men så klart när han är en gammal hund på 13 år :)


fredag 7 maj 2010

Pannkakor

Fick för mig att jag skulle försöka hitta ett lite nytigare recept på pannkakor och då helst med grahamsmjöl i. Kikade runt lite och hittade det faktiskt på http://www.pannkakor.se/nyttiga-grahamspannkakor

1dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
5dl mjölk
1 msk potatismjöl
2 msk rapsolja

Blanda vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke.
Tillsätt saltet och potatismjölet.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen.
Tillsätt oljan och låt svälla i 30 min.