lördag 28 augusti 2010

Park

Har länge tänkt åka till Parken Zoo och titta på djuren. Visserligen är det ju nästan samma varje gång man kommer dit, men nu var det så länge sen att ja varför inte. Tog med kameran för att se om det inte kunde komma iallafall lite inspiration till mig. Men nej inte så mycket dök upp där inte, fast det berodde nog säkert på att jag gick där själv och då käns det ju kanske inte så kul. 200:- fattiagre blev jag oxå och det käns faktiskt ganska hurlöst att ta så mycket betalt för att gå in i parken. Tänk alla barnfamiljer där barnen vill göra alla.....jösses va pengar det lär gå åt då. Några bilder tog jag iallafall.....ok kanske inte dom bästa men men alltid något.
















Kurs igen!

Kurskvällen med Bamse som jag trodde skulle gå lite sissådär, visade sig bli en riktigt bra kväll för den lilla valpen var så duktig. Hemma kan han ju titta på mig och inte vilja göra nåt, men den kvällen var han med på allt och kunde allt. Likaså på det andra kurstillfället :) Man blir allt lite stollt när det visar sig att yrvädret är så duktig. på allt och får berömm. Ja lite dåligt tålamod har han allt, men han är ju inte så gammal än, så det ska nog bli bättre det oxå :)

torsdag 26 augusti 2010

Djur

I kväll när jag kom hem från kursen med Bamse så stack han iväg som ett skott iväg mot grävligshålet. Jag skrek på honom så mycket jag orkade och tillslut så stannade han och jag fick tag på honom i nackskinnet. När jag sen försöker få på honom halsbandet så rasslar det till bredvid oss och en fräsande och morrande grävlig kommer ut och rusar in i sitt hål under stallet. Fy fan på ren svenska för dessa djur. När den kom farande skrek jag rätt ut för att den inte skulle komma närmare oss och sen för att hunden skulle stanna kvar och inte springa efter in i hålet. Bamse är ju inte så stor så han får ju plats där.....usch. Nej dom där vill man ju inte ha som närmsta grannar så vore verkligen bra om dom kunde hitta nån annan stans att bo på omgående.

måndag 23 augusti 2010

Äntligen.......

.....kom beskedet jag hade hoppats så mycket på. Jag hade trott om jag skulle få stanna kvar att jag skulle få vara det i en månad, men nu blir det till sista November.......så skönt. Känns riktigt bra att ha ett jobb att gå till i så många månader till och dessutom ett jobb där jag trivs riktigt bra, både med jobbet och kamraterna :) Glad, gladare, gladast nu! :)

söndag 22 augusti 2010

Kurs

I kväll är det dax igen för Bamse och mig att åka iväg på kurs och nu ska det verkligen bli spännade att se om allt han kan hemma fungerar även på kursen. I går när jag var ute på tomten så kunde han sitt, ligg, stanna, hit och gå fint bredvid......men i fredags kväll när vi var på en promenad så tittade han på mig som om jag var ett ufo när jag sa sitt till honom, så i kväll ser jag fram emot om allt fungerar eller om det är en sån dag när han har lagt ett stort lock över hörselgången :) Nu sussar båda hundarna gott nedanför mina fötter och det är nog bäst att den lilla vilar sig så han orkar träffa sina kurskamrater igen :)


lördag 21 augusti 2010

Urk

I onsdags när jag skulle hälla upp hundmat så tyckte jag att det luktade surt i skafferiet och eftersom vi bara har torrvaror där så blev man ju lite fundersam. Kom då på att jag kvällen innan ställde ut en soppåse på trappen och eftersom den ligger nedanför och ventilen var öppen så måste den givetvis vara boven i dramat. På kvällen kände jag inte lukten och tänkte att det var påsen som luktade. Dagen efter på morgonen fanns lukten där igen och då började jag leta och konstaterade att det måste komma från hörnet där frysen står, men förstod iaf inte att det kunde komma från den. Tills jag såg att det var kladdigt på golvet och när jag sen öppnade så fick jag en obehaglig överraskning.....fy f*n vad upptinat kött kan lukta illa och sen var det ju blod överallt.....både inne i frysen och utanför. Den här frysen använder vi till förvaring av kött och bröd som inte används dagligen så därför hade jag inte märkt nåt på en gång. Nu var det bara till att jaga upp Danne och se till att få ut köttet därifrån och torka upp det värsta. Frysen bar han och en kompis till honom ut strax därefter så vi skulle slippa ha den stå kvar därinne. Kartonger som stått bredvid hade naturligtvis sugit åt sig så dom lukat inte värst gott nu. Tur att det inte var något av värde i dom utan bara plastburkar som man kan diska. Försäkringsbolaget var tillmötesgående och skickade ut blankett på en gång så hoppas nu att vi får ersättning för det mesta.

lördag 7 augusti 2010

Skrammel

Ställde lite valpmat i blöt och gick ut och hämtade hundarna för en liten promenad innan middagen skulle serveras. Men när vi kom hem så fick dom allt vila lite innan jag skulle servera maten så jag satte mig vid dator ett tag. Tittade på klockan och tänkte att nej nu är det dax att ta sig den långa vägen ut till köket för att servera den utsökta måltiden till dom hungriga små vargarna....då hörs ett skrammel och när jag kommer ut dit så ligger Bamses skål upp och ner på golvet....suck. Jag vänder på skålen och får se att det inte är så mycket mat....hmm. Men sen får jag se att dynan på stolen ligger på golvet så givetvis måste hunden ha stått på den och ätit ur skålen tills den ramlade i golvet.....suck. Den här lilla spjuvern har man verkligen fått för sina synder.....haha. Ja det var ju nu bara att låta honom äta klart och sen ta fram moppen och se till att golvet blev rent och snyggt igen :) Finns det nåt possitivt då?.....ja valpen är ju iallafall mätt....haha.