fredag 31 december 2010

onsdag 29 december 2010

måndag 27 december 2010

Igen

Jaha då var man sjuk igen :(......jag som inte brukar vara sjuk så här ofta tvingas nu vara hemma från jobbet för tredje gången på kort tid. Inte kul när man är van vid att kunna gå dit varje dag......men men bara att gilla läget och stanna hemma för att inte smitta ner dom andra.

söndag 26 december 2010

Huvaligen

På självaste julafton försvann hunden spårlöst!.....Vi skulle åka hem från Dannes pappa och hundarna blev utsläppta på gården för att pinka innan dom skulle in i bilen för hemresan. Tomten är ju inhängnad och dom hade vart ute flera gånger den kvällen så inte tror man att nåt ska hända, men den lilla jägeren hoppar över staketet och drar iväg på nåt spår han fått upp. Danne ropar efter honom men som vanligt är dom berömda korkarna instoppade i öronen och han bara springer vidare med nosen i backen. Vi går runt och visslar och ropar på honom i några timmar men inte ett ljud. Han skallar heller inte så vi har ingen aning om vart han befinner sig och eftersom vi inte är i närheten av hemmet så blir man ju orolig att han inte ska hitta tillbaka. Efter några timmar ringer jag polisen och anmäler honom försvunnen för det kan ju finnas snälla människor som tatt upp honom nån stans efter nån väg. Vi åker en sista sväng och letar men inte ett spår efter hunden. Jaha.....bara nu att bege sig hemåt utan hund och hoppas på det bästa att han ska komma tillbaka för det var ju ganska kallt ute så risken att han fryser ihjäl finns ju, om han nu inte hittar nån stans att vara. Vi beger oss mot Tuna igen och när vi stannar på ett ställe så ser vi färska spår men inte nån hund kommer när vi ropar. Väl hemma somnar vi av ren utmattining för att väckas av ett efterlängtat telefonsamtal av Dannes pappa som säger att hunden är tillbaka. Oj......kan säga att vi har nog aldrig blivit så glada nån gång. Timmarna sniglar sig fram tills vi kan åka och hämta hem honom igen. Vi la ju ut en filt på trappen så kanske kände han lukten av den när han kom fram till huset igen och sen har han nog gått tillbaka i sina egna spår och kommit tillrätta. Helt otroligt. Hundarna som Dannes pappa har markerade att det var nåt utanför så dom visste att nu var Bamse tillbaka och när dom öppande dörren och lockade på honom så kom han direkt in :)
Nu var det bara att ringa polisen igen och tala om att vovven är hemma igen och att allt slutade lyckligt. Nåt som oxå var lite märkligt......var att när vi kom till Dannes pappa igen så sa han att han under natten känt att han var på ett ställe och det visade sig att det var samma ställe som vi sett spåren på :) Koppeltvång gäller nu på den lilla jägaren när vi är ute så han inte drar iväg igen och nu får man heller inte jaga med lösspringande hund så han ska inte vara ute själv. Slutet gott allting gott!

fredag 24 december 2010

tisdag 21 december 2010

Nästan så......

.....att det kunde ha blivit en krock med två rådjur. Åkte som vanligt till jobbet och efter en rondell en bit innan stan så kom det två rådjur farande. Ett av dom var en liten bit ifrån medans det andra nästan strök framskärmen. Tur att jag inte hade hunnit upp till 70 men det var ju snorhalt ute så tog iallafall ett tag innan bilden stannade. Rådjuren fortsatte över andra körbanan och in på en cykelbana där en stackars cyklist vinglade för fullt. Gångaren som kom efter satta bara upp händerna för ansiktet för både hon och verkade tänka att det här gå inte bra. Cyklisten klarade sig men ena rådjuret sprang rakt in i ett stängsel......vände tvärt och sprang ut i körbanan igen med det andra rådjuret hack i häl. Bilarna på den sidan fick naturligtvis tvärbromsa dom oxå och som tur var kom det inga bilar bakom mig så dom kunde försvinna bakom mig och in i koloniområdet igen. Pust......jag stod sitlla ett väldigt lite tag men det kändes som en evighet innan allt var över. Undra vad den stackars cyklisten och gångaren tänkte när dom kom så nära inpå.....usch. Ja det verkar ju iallafall som om allt slutade lyckligt för dom stackars rådjuren som hamnade fel den morgonen.

söndag 19 december 2010

Larm

I dag var det jobbardag för inga affärer stänger ju på söndagar nuförtiden så är bara att plocka på i klädhyllorna för att förse butikerna. När vi håller på att plocka som bäst börjar det tjuta nåt hemskt och då visar det sig att det är brandlarmet som går så bara att länma vagnen och traska ut i vinterkylan. Inte kul att stå där ute i snöblåsten men är iallafall glad över att jag hade en långärmad tröja med mig på vagnen för några stod i t-shirt. Man funderade ju på om det var en övning men efter ett tag kom brandkåren farande och konstaterade att det inte brann någonstans. Det var en vattenläcka som hade utlöst larmet och vi fick traska in igen och fortsätta med dagens arbete.

fredag 17 december 2010

Tokhund :)

Häromkvällen låg Bamse i soffan och lekte med sin favvoleksak.....ett snöre med en knut i ena änden. Helt plötsligt stannar han upp och stirrar på tavlan som hänger bakom soffan. han börjar morra högt åt motivet som föreställer han själv som liten valp....haha......samma sak hände en gång när han låg bredvid mig och datorn stod på bordet. Jag stängde ner programmen så att skrivbordet som föreställer den andra hunden Zeke kom fram och det såg den lilla hunden allt och då satten han oxå igång med att morra :) Ett riktigt charmtroll är han allt :)



Bamse när han är ca 3månader

onsdag 15 december 2010

Julen på bordet

I dag var det julbord på jobbet och kan säga att det var riktigt gott. Vi fick en kvart extra lunch för att hinna med alla godsakerna och som vanligt så sätter man i sig för mycket. Men det är ju så gott så är väldigt svårt att låta bli. Man tar av allt man tycker är gott och när man ser tallriken så är det ju mer än man normalt brukar äta på lunchen.....och sen lyckas man alltid klämma ner lite extra :) Alltid samma visa när man sen får gå hela eftermiddagen och vara proppmätt och knappt orkar ta sig framåt. Men men vad gör väl det för hur ofta äter man julbord nuförtiden?.......nej inte särskillt ofta så bara att moffa på denna enda gång :) Middagen hemma i kväll blev enkel med tanke på vad jag satte i mig i dag......te och macka stod på menyn :)

måndag 13 december 2010

Julbak

Nu är dom årliga julskorporna (med saffran och pistagenötter) bakade och vill ni baka dom själva så finns receptet på den här sidan http://www.aftonbladet.se/matvin/article3935250.ab


lördag 11 december 2010

Hundtrubbel

I går när jag kom hem från jobbet så satt hundarna ute i hundgården och väntade på att få komma in. Jag släpper ut dom så dom får kissa och det är då Zeke springer bakom hundgården. Bamse ser att han sticker och drar efter men missar att Zeke inte är ute på vallen bakom huset så han skuttar ut dit och får så klart upp spåret på rådjur. Givetvis så drar han iväg och jag hör honom skalla en bit bort. Har både ficklampa och pipa med mig men inte en skymt av hunden trots visslingar och rop. Nej det blir till att ringa husse som får komma hem och försöka locka på hunden och när han kommer hem så hör vi Bamse skalla på ett ställe till. Vi sätter oss i bilen och åker ditåt men inte ett spår av hunden och då har dessutom skallet tystnat så nu kan han ju vara vart som helst och inte kul då det är mörkt och 18 grader kallt ute :( Nej säger jag vi åker hemåt istället för han har kanske trots allt tatt sig åt det hållet och när vi sen kommer hem ja då får vi se den lilla hunden komma springande över vallen mot oss. Man vill fya honom ordentligt för att han stuckit iväg så där men det kan man ju inte göra för han var ju trots allt duktig som kom tillbaka hem och så skönt att han faktiskt hittade tillbaka hem. Hur ska man få en hund som har sån näsa att förstå att han bara ska jaga när han har Gps en på sig och är ute med husse som har bössan på axeln? Vore iallafall skönt om det kunde gå att få honom till det för inte kul när han bara drar iväg på det där sättet.

torsdag 2 december 2010

Host

Typiskt att man skulle bli sjuk igen. Ioförsig så var det ju ett tag sen och flera i min omgivning har vart sjuka i omgångar fast jag klarat mig så får vara glad iallafall. Började i måndags eftermiddag med lite rasp i halsen för att sen ävergå till vidrigt halsont på kvällen och nästan inge sömn på natten. Då bestämde jag mig för att det får bli sängen i några dagar tills det ger sig så pass att jag orkar gå hela dagarna och plocka med kläderna. Nu har allt övergått till en undrbar snuva som aldrig verkar ta slut och jag fattar inte vart allt snor kommer ifrån för det verkar ju aldrig ta slut. Men men man lär nog bli kvitt med det här inom en snar framtid. Många som är sjuka nu går ju länge med eländet så hoppas verkligen att jag slipper det. Nej nog med gnällandet för den här gången för nu är det dax att förpassa datorn till bordet igen och ta tag i det jag ska göra i några dagar dvs. ligga i soffan och bara lata mig :) Host och snörvel på er!

onsdag 1 december 2010

Vintervovve

Är det första vintern så får man allt se till att utforska snön ordentligt :)