fredag 19 oktober 2012

Aj

Nästan allt blir aj nu. Ramlar man inte så klämmer man sig gärna i det mesta som går att klämma sig. Det jobbigaste var att det inte fanns nån spärr på ugnsluckan vilket var nåt jag inte tänkt på förrän Danne sa det. Av gammal vana så trycket man ju ner spärren och öppnar luckan och har man inte barn så spelar det ju ingen roll om den inte fungerar. Men nu är det ju inte kul om hon öppnar och får in fingrarna i en varm ugn.....huga. Törs inte ens tänka på skadorna som kan bli. Nu är jag ju lite nyfiken av mig och vill gärna veta hur saker fingerar, så tog mig en titt på ugnsluckan. Hittade en skruv som gick att skruva ut och vips så fungerade spärren. Vet inte om det ska vara så för skruven kan man göra illa sig på när luckan är nere, men hellre det än att Nellie bränner sig. Luckan till undre ugnen har ingen spärr vilket är väldigt synd. I går satt nämligen lilan fast med handen där och kan säga att den lilla damen har röstresurser. Tror inte att det gjorde så ont utan hon skrek nog mest för att hon satt fast. Humör finns det gott om nu :) I onsdags var vi och gympade och där finns det en fin gångmatta som bara måste tittas närmare på. Ja så nära att det blev ett fint rött märke i pannan.

Man barnsäkrar med lådspärrar, grindar och hörn på bord, men det mesta som lillan gör illa sig på går ju inte att ta bort. Golvet måste ju få finnas kvar och hon lär väl ramla ett antal gånger till då hon nu försöker resa sig upp utan stöd. Och enkla vägar finns inte utan hon måste bara klättra över och upp på saker. Jösses så fort det går.

Ska verkligen bli skönt att flytta och få lite större yta för Nellie. Skönt oxå att inte behöva vakta hela tiden som nu när det står kartonger överallt. Längtar verkligen! Äntligen ett stort hus med fler rum. Inte så bra rum att möblera och köket är bara hälften så stort, men vi får köpa lite nya möbler senare. Bara vi kommer på pats så.....

Några undrar var jag får min energi till att sticka och virka saker till Nellie ifrån. Men att göra sånt är mitt sätt att koppla av. Att sätta sig i soffan med virknålen och garnet och få skapa något efter mönster eller hitta på eget ger ett lugn, för när man gör sånt så kan man bara inte stressa. Har så många idéer i huvudet, men tyvärr så räcker inte tiden till för att förverkliga alla dom. Har haft denna jävla (ursäkta ordvalet) flytt över mig enda sen i Maj nån gång och inte vetat när den ska bli av. Så har mest röjt och rensat, packat och tatt hand om Nellie utan att få tid till annat. Hade inte flytten funnits där så hade tiden räckt till mer avkoppling och mer ork, men nu så är det snart över :) sååååå skönt.

 

Sötungen i sin nya fina Alicemössa . Har ni inte köpt en ännu så gå gärna in på bloggen och gör det! Pengarna går ju till Barncancerfonden så hjälp till att hjälpa.

Inga kommentarer: