torsdag 12 juli 2012

Giftemål

Ja nu var det ju inte vi som gifte oss, utan en kompis till Danne och eftersom han inte bor i stan längre så blev det en liten tripp till Båstad. I fredags var bilen packad och vi gav oss iväg på morgonen. Nellie satt tålmodigt i sin bilstol och snällare unge får man leta efter....ja än så länge iallafall för lär väl ändra sig när hon blir äldre. Men nu så varvade hon att plocka med sina leksaker till att äta och sova. Skönt för vi hade ju ett antal timmar i bilen innan vi var framme. Var bara på slutet av ditresan som var lite jobbig, men då tog vi fram paddan och spelade gummibjörnarna och då blev lilla glad igen :)
När vi sen kom fram och checkade in så blev jag lite fundersam på rummet vi fått. Våra vänner hade bokat med havsutsikt och vi som bokat ett utan fick nästan bredvid dom. Hmm det kändes lite fel så gick och frågade. Är ju inte så kul när man checkar ut att få betala 600:- mer än man räknat med. Talade så om att jag inte bokat ett sånt rum utan ett mellanklass.....dom hade tre sorters rum på hotellet. Och eftersom vi skulle ha vagn med oss så gick det inte med det billigaste dubbelrummen. Tjejen i receptionen sa att dom skulle lösa detta och gick iväg. När hon så kom tillbaka skrev hon en notering om att det blivit fel och vi behövde alltså inte betala fullt för rummet.....hurra. Ja inte för havsutsikten var så värst att skryta med för var ju inte många minuter vi tillbringade på den uteplatsen. Men skönt iallafall att inte behöva betala för den :)


Sängen gillades


Där den första lampan lyser bodde vi

På lördage var det så dax för själva bröllopet och ut till bokskogen fick vi åka dubbeldäckare. Lillan somnade i min famn precis innan vi var framme och vaknade givetvis när vi steg av. Vi lyckades få henne att somna om i vagnen när det skumpade i skogen på väg till platsen för vigseln och det gick bra....skönt. Men så när vigseln precis var över så vaknade hon vrålhungrig så var bara att ge mat och hoppas på lite mer trötthet....som inte infann sig. Jaja bara att gilla läget och hoppas på att hon inte blev för grinig på själva festen. Allt gick bra tills vi fått in varmrätten. Då gick larmet på riktigt. Nellie hade ju lyckats somna i sin vagn som stod bakom bordet jag satt vid och sen när det var dax för applåder och jubel så vaknade hon givetvis och såg inte mamma och pappa. Hon var så otröstlig så fick ge henne mat och sen gå till rummet. Jag som bara hann slänga i mig lite av maten frågade personalen snällt om det inte gick att beställa en liten smörgås och det skulle dom ordna. Efter ett tag knackade det på dörren och utanför står en kille med en macka som inte gick av för hackor. Snacka om service för jag behövde inte betala för den :)

På söndagen var det frukost tillsammans med brudparet och öppnande av presenter. Därefter begav vi oss iväg mot Ullared. Vi hade bestämt att vi skulle åka till Gekås på måndagen men ändrade oss och åkte dit på Söndagen istället. Vilket visade sig var bra för det var inte alls mycket folk där. Nu hade vi ju inte så lång tid på oss och jag missade en hel del, men fick iallfall en hel del kläder åt Nellie och det var ju det som var syftet med det besöket. Har tänkt åka dit en annan gång och då gå igenom hela varuhuset och ta lite mer tid på mig och den resan får allt bli barnfri. Efter Gekås checkade vi in på ett B&B på en gård inte långt därifrån. Vi fick dela hus med två andra par som var riktigt trevliga och vi satt ute med dom på kvällen och grillade. Riktigt mysigt ställe som vi gärna återkommer till fler gånger. Man behöver ju inte så mycket mer än en säng att sova i och här ingick sängkläder, handdukar, frukost och städning i priset för skönt att slippa släpa med sig sånt.

Måndagen kom och vi fick då bege oss hemåt igen efter några fina dagar i södra sverige. På vägen hittade jag.....fotonörden en fin sjö med massor av näckrosor så var bara för mannen att stå på bromsen så jag fick föreviga dom.  


Bild från Mossjön utanför Falkenberg


Bild från Mossjön utanför Falkenberg







Inga kommentarer: