lördag 25 augusti 2012

Härlig dag

I morse skulle Nellie och jag gå och hämta tidningen och i samma veva brukar vi gå en sväng och titta på grisarna....nöff nöff. Så fort dom hör oss kommer dom fram till staketet för att se om vi inte har något gott med oss och har dom tur finns det några morötter eller frukt under vagnen. I stället för att slänga så får grisarna äta upp det. Den här morgonen fick vi dock med oss pappa och hundarna så blev en lite längre runda än vi tänkt oss. Gjorde ju inte något för motion är ju bra och bäst att passa på när det är fint.


En bit på väg så hittade jag lite fina kantareller och som alltid när man har hund finns det bajspåsar i fickan....eller inte. Gick nämligen in och bytte jacka innan vi gick på promenaden och givetvis låg påsen i den....suck. Jaha vad gör man då? Jo man tar barnets mössa och fyller med kantareller haha. Det var så varmt ute och hon hade bestämt sig för att sova så mössan var bara ivägen just då....tur för mig.
Väl hemma blev det fart på oss för pappan skulle helt plötsligt iväg och jobba efter lunch och vi var tvungna att hinna handla innan. En tur till Babyproffsen skulle oxå hinnas med för nu behövde lilltjejen en ny bilbarnstol. I den gamla så åker bältena av henne och inte så kul att köra bil när man vet att det kan bli hemskt om vi skulle råka krocka :/ Var för ett tag sen och tittade på en stol och den fanns fortfarande kvar till extrapris så vi slog till. Dom hjälpte till med monteringen som blev i mitten bak och det är ju bra när vi är alla i bilen, men jag vill ju gärna ha Nellie fram ett tag till. Men nu så stod stolen där så bara gilla läget. Senare på eftermiddagen skulle jag och lillan iväg själva och eftersom den gamla stolen stod kvar i framsätet så fick hon sitta i den. Jag hoppar in och ska flytta fram sätet som sitter fast.....jäklar....den nya stolen sitter ju fast i den. Hmm var bara att krypa bak och ta loss den, så nu får vi helt enkelt sätta den fram för att slippa ändra fästena varje gång vi byter chaufför.


Passade oxå på att köpa en ny mugg åt Nellie. Vi har ju två sen tidigare varav en har Nellie fått i present och båda är ju så bra. Den ena är enkel att dricka ur, men är inte bra att ta med då den inte har något lock. Den andra är lite svårare att dricka ur, men är i sin tur tät. Den får hon använda när hon blir lite större. Den som inte har något lock får vi nog skippa helt nu då den lilla tjejen kom på hur man tar av locket, och kan lova att det är väldigt mycket vatten i en sån liten mugg när det hamnar på golvet.

 
 
I dag har det ju vart ganska fint väder och det kom bara en liten regnskur. Då när det regna är ju allt här ute bara så skitigt, så bestämde mig för att plocka ut några godbitar och sätta ihop dom till en bild som man kan titta på när det är som mest geggigt :)
 
 
Biby från sin allra bästa sida


Inga kommentarer: